Как да изберем перфектното червило?

2
Добави коментар
temi
temi

Устните са една от най-привлекателните части на лицето. Затова е много важно как ще ги подчертаете. Откриването на перфектното червило понякога е въпрос на късмет, освен ако не знаете за какво да гледате когато го избирате. Днес ще ви дадем няколко полезни съвета как да изберете перфектното червило.

Как да изберем перфектното червило?

Червило според устните

Цветът на червилото за ежедневна употреба трябва да е 1-2 тона по-светло или по-тъмно от естествения цвят на устните ви. Това може да се провери лесно в магазина, като просто доближите червилото до устните си. Дали ще изберете по-светло или по-тъмно, може да зависи от променливи фактори като сезона или цвета на дрехите ви, а защо не и настроението.

Какво говори червилото за женския характер >>>

Ако устните ви са по-тънки, гримьорите препоръчват да използвате светли цветове. Избягвайте тъмните тонове, защото те смаляват оптически устните. За допълнителен обем на устните, нанесете гланц, защото той създава илюзията, че са по-плътни. Друг трик за по-плътни устни е, да нанесете допълнителен слой от червилото в средата на долната и горната устна.

По-плътните устни са по-малко изискващи откъм цветове. На тях отиват както светлите, така и тъмните тонове.

Червило според цвета на кожата

Червилото се съчетава и с цвета на кожата. Когато си търсите червило, не носете никакъв друг грим. Фон дьо тенът например леко изменя цвета на кожата и така няма да прецените съвсем точно. Ако трябва да разделим кожата най-общо на 3 типа, тя е светла, средно тъмна и тъмна.

За светла кожа най-подходящите цветове според гримьорите са неутралните цветове и прасковената гама. Единственото изключение във всяко правило е червеното червило, което, подбрано правилно, е идеално за всички. Хората със светла кожа трябва да избягват червилата в тъмно кафявата гама.

Как да носите червено червило? >>>

Хората със средно тъмна кожа могат да носят почти всякакви нюанси червило. Дори неутралните цветове им стоят добре.

За хората с най-тъмна кожа са подходящи кафевите и лилави тонове. Наситеното червено също е в палитрата с цветове, която най-много им пасва.

3 нюанса червило, които всяка жена трябва да има >>>

Червило според повода и дрехите

Червилото разбира се трябва да се избере и според повода и дрехите, с които сте облечени. И децата знаят, че през деня трябва да избирате по-светлите тонове червило. За вечерни събития пък незаменими са контрастиращите цветове и любимото ни   червено.

Червилото не е добре да е в един цвят с дрехите, които обличате, а по-скоро трябва да контрастира.

03.10.2014/ Радослава Михайлова