Плодов крем за подсилване на мозъка

6
Добави коментар

Плодов крем за подсилване на мозъка

Американският лекар д-р Нийл Барнард предлага възможно най-приятния начин да осигурим на мозъка и тялото си нужните им хранителни вещества – чрез разнообразни и лесни за изпълнение рецепти. Пълни с полезни за здравето витамини, тези рецепти не съдържат животински продукти, трансмазнини и наднормените количества токсични метали. Освен това се приготвят бързо, служат си с познати продукти и всяка рецепта е придружена от анализ на хранителните вещества, така че можем да видим точно какво приемаме.

Тези рецепти са разработени от двама талантливи готвачи, с които д-р Барнард работи от години.

Крем за закуска
Порции: 2 (около 3 чаши)

1 много зрял банан (с много кафяви точки)

2 чаши замразени плодове (ягоди, манго, малини, боровинки, банани, портокали и ананас)

1 чаша мляко от неживотински произход (бадемово или соево)

Поставете всички продукти в блендер. Започнете да ги пасирате на най-ниската степен и бавно увеличете скоростта, когато продуктите започнат да стават на пюре. Ако започнете да пасирате на висока степен още от началото, меките продукти ще изхвърчат в горната част на блендера и ще трябва да го спирате няколко пъти, за да ги върнете долу. Щом стигнете оптималната скорост, пасирайте 2 минути, за да стане всичко гладко.

Съдържание на 1 и ½ порция: 190 калории, 2 г белтъчини, 46 г въглехидрати, 35 г захар, 2 г мазнини общо, 9% калории от мазнините, 5 г фибри, 79 мг натри

 

Рецептата е поместена в книгата на д-р Нийл Барнард „Силните храни за мозъка“ (ИК „Изток-Запад“).

Коментари