Прически есен/зима 2014-15

8
Добави коментар
temi
temi

Конска опашка, кок и много, много плитки. Вижте какви са тенденциите при прическите за сезон есен/зима 2014-15.

Прически есен/зима 2014-15

След като видяхме ревютата на големите имена в модния бранш, нямаме търпение да ви покажем последните тенденции в косите са този сезон. Някои от тях са бързи, удобни и подходящи за работа. Други са доста по-сложни, но пък страшно ефектни. Ето и актуалните прически за есен/зима 2014-15.

Коса с мокър ефект

Косата с мокър ефект се завръща след кратко отсъствие. Можете да я носите сресана на път, начупена или леко прибрана назад. Косата с мокър ефект придава леко бунтарски вид. Ако пък я разрошите, ще постигнете секси и палава прическа, която няма да остане незабелязана.

Вижте също: Мокър ефект в косите >>> Коса с мокър ефект видяхме на ревютата на Phillip Lim, Dior, Thakoon и Christopher Kane

Секси коса на вълни

Дамите с дълги коси ще се влюбят в тази тенденция. Косата на вълни придава сексапил и тайнственост. Вие избирате как да я носите. През есен/зима 2014-15 модерни са както едрите вълни, така и леко начупената коса. Изборът е изцяло ваш.

Вижте също: Къдрене на косата без нагряване >>>

Коса на вълни видяхме на дефилетата на Stella McCartney, Rodarte, Blumarine. Alice+Olivia, Isabel Marant и Chloe

Удобна конска опашка

Удобна, бърза и елегантна. Конската опашка просто не иска да си тръгне от тенденциите в прическите. И този сезон е тук, но в по-различен вид. За есен/зима 2014-15 модерна е ниската конска опашка и косата на път.

За по-специални поводи, вземете кичур от опашката и го увийте около ластика, с който сте вързали косата.

На конска опашка заложиха дизайнерите на Chanel, Herve Leger, Valentino, Balmain, Fendi, Hugo Boss, Dereck Lam и Kenzo

Негово величество кокът

Коковете са още една тенденция за прибрана коса. Няма да сгрешите, ако изберете по-строгия му вариант – вдигнат високо горе, за да подчертава шията. Можете обаче и да го пуснете ниско долу за небрежен вид и повече удобство. Добавете загадъчност към прическата като пуснете няколко кичура отстрани.

Едни от най-големите имена в модния бранш избраха кок за своите колекции – Prada, Roberto Cavalli, Lanvin

Дълъг и плътен бретон

Бретоните също са част от тенденциите в прическите за есен/зима 2014-15. Те придават малко бунтарска визия, но и характер на прическата. Този сезон актуални са дългите бретони, които се пускат настрани върху челото. Закрепете края на косата с фиба и вашата парти визия е готова.

Ако сте любители на класиката, можете да изберете класически плътен бретон с дължина малко под веждите. 

Вижте също: Съвети при избор на бретон >>>

Бретони видяхме в колекциите на Vera Wang и Alexander Wang

Плитки, плитки и пак плитки

Плитките – ефектна прическа, незаменима във влажно време. Този сезон се завръщат двете плитки, тип Пипи Дългото Чорапче. Можете да ги оставите пуснати, да ги приберете с фиби или да ги превърнете в ефектен венец.

Плитки видяхме в колекциите на Marc by Marc Jacobs, Marchesa, Dolce&Gabbana и Givenchy

Ако сте пропуснали останалите тенденции за есен/зима 2014-15, не е късно да наваксате:Модни тенденции есен/зима 2014-15 >>>Цветове есен/зима 2014-15 >>>Обувки – тенденции есен/зима 2014-15 >>>Чанти – есен/зима 2014-155 тенденции в маникюра за есен/зима 2014-15 >>>

06.10.2014/ Радослава Михайлова