Иван Тотев: Голямата разлика между ГЕРБ и БСП не ме радва особено

0
Добави коментар
topplovdiv
topplovdiv

„Голямата разлика в резултатите на ГЕРБ и БСП на изборите в Пловдив е повод за гордост, но не ме радва особено“, заяви лидерът на ГЕРБ в Пловдив и кмет на града Иван Тотев. Той допълни, че за поредна година партията, която управлява общината, получава високи изборни резултати, което е своеобразен атестат за работата на местната власт.

Според него се наблюдава объркване сред хората. Има силно дефрагментиран вот, най-вече в ляво, който, ако продължи в годините, ще попречи на управлението на държавата. Когато има такова разпиляване на вот, това показва неувереност и невъзможност за провеждане на политики, смята кметът.

„За голямо наше съжаление отново по-малко от половината, имащи право на глас, отидоха до урните и от това всички политически сили трябва да си направят сериозни избори“, каза още Тотев.

„Радостно е, че пловдивчани имат над средната за страната изборна активност, но въпреки всичко 50% със сигурност не е това, което искаме да виждаме“, коментира още Тотев. По думите му пловдивчани са били винаги политически активни и личните му очаквания са били за по-голяма изборна активност.

„Имахме спокойна кампания, в която нямаше удари под кръста. Партиите се опитваха да привличат симпатизанти и бъдещи гласоподаватели с позитивни послания“, смята лидерът на ГЕРБ в Пловдив. Според него от тези избори към настоящия момент може да се направи извода, че на бъдещия местен вот ще има отново управление на ГЕРБ и много други малки партии. Това поставя въпроса за търсене на партньори в провеждане на политиките.

„Искрено се надявам през следващите 6-8 месеца лявата партия в Пловдив да укрепне“, каза още Тотев. По думите му именно заради слабата БСП мандатите на ГЕРБ ще са по-малко от очакваното. Поне 5 депутати се очаква да влязат от листата на Пловдив-град в бъдещия парламент, а за 3 пловдивски мандата ще трябва да се изчака преразпределението на национално ниво.