Британка се венча за… себе си

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Британката Грейс Гелдър се венча за себе си на традиционна церемония – с пръстен и бяла рокля.  Лондонската фотографка се врече сама на себе си винаги да поема рискове и да живее пълноценен живот в хармония със себе си. Необичайното сватбено тържество бе уважено от почти 50 от близките и приятелите на дамата, въпреки странното си послание.

Самата Гелдър споделя пред в-к “Guardian”, че вдъхновение за самовенчавката си е почерпила от песента на Бьорк – “Isobel”. Когато била на 18 години, фотографката чула песента, в която се пеело “Името ми е Изабел, женена съм за себе си”. Усетила лириките близки до себе си и напълно разбираеми.

Макар в очите на закона сватбата да няма никаква валидност, за Гелдър тя е особено важна стъпка. Тя споделя, че е получила няколко коментари относно нарцисизма в подобен акт. Младата жена обаче приема сватбата си като символична церемония, с която дава обет да бъде себе си и да живее по определен начин остатъка от живота си.

Гелдър прекарала сама последните шест години. Това й дало възможността да създаде по-хармонични отношения със себе си, но в същото време я потопило в рутина, която не й позволявала да се види с мъж до себе си. За да избяга от тази фаза от живота си, съчетавайки новата си същност и надеждите за бъдещето, нестандартната булка решила да се ожени за себе си.