Цветно вдъхновение – Как да изберем цвят за сватбата си – ЗЛАТО

1
Добави коментар
BridalIdol
BridalIdol

Сватба с акцент злато

Златото е цвят, символизиращ благородство, състоятелност и престиж-това е кралски цвят, цвят на изобилието,който се използва широко в украсата на различни кралски събития. Ние смятаме, че той е изключително подходящ и намира широко приложение и в сватбента украса. Затова, посвещаваме тази статия на блясъка и разкоша, които създава златният цвят!

Сватба с акцент злато

Интересни съчетания:

Бордо, изпумруд, патладжан
Мента, розово
Черно, графит
Бяло
Шоколадов, капучино

Възможни оттенъци:

бронз
карамел
мед
шампанско
пясък

Акценти в декора:

свещници
златни прибори
мека мебел и огледала
полилеи и кристали
коприна

Сватба с акцент злато

ФЛОРИСТИКА И ДЕКОР

Изборът на златния цвят като основен за сватбата е отговорна задача, защото границата между кича и елегантната визия е деликатна. Златното изглежда много стилно и като допълнителен цвят, особено в съчетание с бордо, изумруд и патладжан, както и класическите нюанси в черно бялата гама. Ако искате да създадете атмосфера напомняща за разкоша на Ориента, то изберете текстилни акценти със златни нишки, златни или медени прибори, съдове от състарено злато. Ако темата на сватбата е свързана с аристократичното излъчване на кралското великолепие, то изберете мека мебел с позлатени рамки. Златното е много подходящо, в комбинация с черно, например, ако искате да постигнете декор в стил Великият Гетсби. Не забравяйте, да го използвате в цялостното оформление – полиграфията, флористиката, кенди барът, зарята. Изключително стилно дизайнерско решение би бил изборът на метални отблясъци, които могат да бъдат постигнати с дискретен златен прах, конфети или текстил в златно, както и кристал и стъкло. Допълнителни акценти могат да бъдат златни ленти и бижута, сухи цветя с метален отблясък, а що се касае флористиката – подходящи цветя биха били розите, анемоните, ранункулусите. Златният цвят е не само аристократичен, но придава и изключителен уют, затова идеално се вписва при сватбения декор в студения есенно-зимен сезон, особено в съчетание с бяло, тъмно-зелено, а също така и в комбинация с дърво и други естествени материали.

Сватбена декорация с цветя и злато

Сватбена декорация с цветя и злато

Сватбена декорация с цветя и злато

ДРЕСКОД

Златната сватбена рокля е по-екстравагантно решение и изсква известна смелост. Ако ви се струва прекалено дръзко, изберете булчинска рокля от естествена коприна със златна нишка или комбинирайте с друг детайл в златно – например аксесоар за коса. Златните акценти в облеклото на булката биха се съчетали удачно с бежов костюм на младоженеца. Колкото до роклите на шаферките, те биха могли да бъдат изцяло златни, като биха изпъквали много добре на фона на бялата булчинска рокля.

Златният костюм на младоженеца, разбира се, би бил не дотам добро решение, но можете да изберете по-дискретен аксесоар като кърпичката например. Изберете пясъчен тон за сакото като го комбинирайте с риза в синьо или тъмно зелено. Можете да изберете кожени акценти в тъмно кафяво като комбинирате със златна папионка или копчета за ръкавели. Същите препоръки въжат и за шаферите. Не забравяйте, че при избора и работата със златния цвят най-важното е чувството за мярка.

Булката в злато

Булката в злато

Булката в злато

СЛАДКИ АКЦЕНТИ

Сватбените торти с металически отблясъци са едни от най-актуалните този сезон. Можете да изберете торта в стил «рококо», която да е изцяло с металически отблясък или да има частични златни акценти. Можете да добавите и златен блясък към другите десерти – карамелизирани ябълки, макарони, или дори при коктейлите.

Сладки акценти в златно

Интересен подарък за гостите биха били различни плодове, потопени в златен топинг – нарове, ябълки, круши, които можете да използвате и като плейс карти, прикрепяйки към тях малки табелки с имената на гостите.

Сладки акценти в златно