Цветно вдъхновение – Как да изберем цвят за сватбата си – ЧЕРВЕНО

1
Добави коментар
BridalIdol
BridalIdol

Сватба в червено

ЗА ЧЕРВЕНАТА ЦВЕТОВА ГАМА

Червеният цвят е цветът на страстта, символизира чувственост, смелост, благородство, асоциира се с енергията на съблазняването, желанието и решителността. Цветният декор в червено никога няма да остане незапомнен и ще е истински впечатляващ. Червеното е цветът на любовта, затова днес даваме няколко идеи, които можете да използвате при избора на стил и декор за Големия ден.

ИНТЕРЕСНИ КОМБИНАЦИИ С ДРУГИ ЦВЕТОВЕ

Бяло
Злато
Зелено
Кафяво
Аквамарин
Праскова
Жълто
Розово

ВЪЗМОЖНИ ОТТЕНЪЦИ

Ален
Аквамарин
Бордо
Вишна
Корал
Рубин

АКЦЕНТИ В ДЕКОРА

Червени цветя
Червени дребни плодове
Сърца
Балони
Панделки

Сватба в червено

ФЛОРИСТИКА И ДЕКОР

Сватбена декорация в червено

Сватбена декорация в червено

Червеният цвят има множество оттенъци – от нежно розово до тъмно бордо. Класическа е червено бялата палитра, в която червеният цвят може да се използва за акцент към различин детайли. Също така, характерно за стиловото оформление в този цвят е употребата на различни по форма и големина сърчица, както и панделки. Червеният цвят е универсален и може да се използва за сватбен декор независимо от сезона. За зимните сватби би било добре да се комбинира със зелено и кафяво, както и със злато, което ще създаде допълнителна коледна атмосфера. През лятото може да се използват корал, роза, ален, малина и др. За есенните сватби препоръчваме махагон, керемидено червено, стара мед, или рубин. Бордото би придало благородност на атмосферата, докато комбинацията със зелено, злато или слонова кост – изисканост и елегантност. Можете да изберете за акцент дребни плодове според сезона – зимата: касис, шипки, нар, а лятото – ягода, малина, череши. При цветното оформление, сватбата в червено предполага употребата на рози, гербери, лалета, макове, астри, божури, лилиуми, гергина. Червеният цвят може да бъде подсилен и с помощта на разликни аксесоари – атлазени ленти, кадифени панделки, гирлянди, сърчица, украса на столовете, покривки, салфетки, свещи, листа от рози.

ДРЕС-КОД

Червеният цвят е често употребяван в стайлинга на булката и младоженеца, защото се съчетава практически с всеки цвят. По смелите булки могат да заложат изцяло на червена булчинска рокля, както и да допълнят традиционния бял тоалет с различни аксесоари – обувки, шноли, бижута. Шаферките пък биха изглеждали великолепно в ярко червени рокли или с еднотипни аксесоари към светлите рокли – обувки, бижута, букети.

При младоженеца, червеният цвят може да бъде акцентиран чрез вратовръзката, папийонката, чорапите или друг детайл от облеклото. В зависимост от стила на сватбата можете да заложите на червено сако или панталон, както и на друг вид аксесоари – шапка, тиранти, шал.

Младоженците в червено

Младоженците в червено

СЛАДКИ АКЦЕНТИ

Червеният цвят в менюто, особено в декора на кенди бара е много подходящ. Лесно можете да го постигнете при употребата на горски плодове и различни напитки – алкохолни и безалкохолни коктейли. Разбира се, сватбената торта би изглеждала изключително ефектно именно в този ярък цвят. Можете да използвате допълнителна захарна украса, живи цветя или малки панделки.

Сладки изкушения в червено

Сладки изкушения в червено