Добри презентации със Сандра Алексиева

1
Добави коментар
lstoqnov
lstoqnov

Дойде време за първото интервю от новия сезон на Ninjapresenter.
Този път сладко си поговорихме с очарователната Сандра, а коя е тя и с какво се занимава прочетете в следващите редове:

Л.С.: – Здравей, Сандра! Представи се с няколко думи.
С.А.: – Създател съм на един от най-популярните кулинарни сайтове у нас – 1001 рецепти. Занимавам се с продажба на онлайн реклама от няколко години и съм Sales Manager на дигитална агенция Social Me. Обичам динамиката. Когато тя е в повече – това ме тормози. Когато липсва – това също ми тежи. Вечно търся баланс във всичко наоколо – в работата и извън нея.

Л.С.: – Плуваш във водите на Social Me, в тази връзка ежедневно комуникираш с много клиенти и партньори. Кои според теб са качествата, които всеки трябва да притежава, за да успява в бизнес комуникацията си?
С.А.: – Да има здрави нерви. Комуникацията с много хора изтощава, особено поради това, че е важно винаги да си усмихнат и търпелив. С хора се работи трудно. Сбогувайте се с илюзията, че да имаш динамична работа винаги е интересно и забавно. Изисква се търпение и спокойствие. Второто си отива понякога толкова бързо, че дори не разбирате…

Л.С.: – Завършила си Връзки с обществеността в Софийски университет. Кой е най-ценният съвет, който си получавала там?
С.А.: – Най-ценното, което научих за четирите години в университета е, че полезни са само контактите и социалният живот на университета. Там срещнах великолепни хора, с които непрекъснато работим заедно по различни проекти. Факултет, в чието име има думата „комуникация“, не може да ти даде повече от социални контакти. А и не трябва. PR е умение, не е наука.

Л.С.: – Беше лектор по време на обучение за около 150 души. Каква беше твоята тайна, за да се справиш блестящо и пленително?
С.А.: – Добрият лектор разсмива цялата зала още в първите минути на презентацията си. Това е ключът да разчупиш дистанцията и да накараш публиката да те слуша. Никой не отива на обучение с цел да му е скучно. Хората искат да си интересен, да си близо до тях и да ги разбираш. Искат да те възприемат като свой приятел.

Л.С.: – По какво се различава презентацията на едно ястие от презентацията на друг продукт или услуга?
С.А.: – Не се различават особено – подготовката и за двете изисква усилия и прецизност, понякога е нужно повече търпение, докато презентацията ти стане напълно готова. Освен това и за двете никога не можеш да си сигурен длаи ще се харесат на цялата ти аудитория, защото е въпрос на… вкус!
Единствената разлика че, че добрата презентация на едно ястие предизвиква слюнкоотделяне, а останалите презентации – не.

Л.С.: – Какво би пожелала на читателите на този блог пост?
С.А.: – Да бъдат ЛЮБОпитни!

Много благодаря на Сандра, че участва в това интервю и ни разказа любопитни неща от кухнята на бизнес комуникациите.
Можете да следите интереснното около 1001рецепти във Facebook или Socialme, отново там.

Очаквайте съвсем скоро още интересни личности с които ще Ви запознаем, а за да научите как се правят успешни презентации можете да се включите в нашето обучение от тук. До нови срещи!

Полезни статии: