Синът на кмета на Хасково става депутат

1
Добави коментар
mignews
mignews

Прогнозите за Хасковски регион сочат, че най-вероятно от 8 мандата в МИР 29, три ще отидат за ГЕРБ и два за ДПС, а по един за Коалиция „БСП-Лява България“, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

Другият сценарий, който разиграват познавачите е подобен, но с мандат за ББЦ за сметка на ГЕРБ.

По-интересно при преференциите е при Реформаторите, където вторият в листата Стефан Димитров има 4480 гласа, а водачът Станислав Иванов – 1929. Тук без преференция са гласували 6283. При БСП втората в листата Райна Йовчева има 1429 гласа, а първият Чавдар Георгиев – 759, при 10 249 гласували без преференция.След тези данни, вероятно в следващото 43 НС от хасковски регион

Депутати са: ГЕРБ- Делян Добрев, Евгения Ангелова и Владимир Митрушев, от ДПС: Лютви Местан, Мехмед Атаман. В случай, че Местан избере да влезе в парламента от Кърджали, където също беше водач на листа, от Хасково влиза третата от листата на ДПС за 29 МИР Салиха Емин.

ОТ Реформаторския блок за първи път в парламента ще е депутат Станислав Иванов, който е водач на листата и син на кмета на Хасково. От БСП-Лява България депутат от региона ще е екс. министърт на екологията в кабинета Орешарски Чавдар Георгиев. Той е ново лице за парламента от хасковски регион. Слави Бинев е другият вероятен депутат, също за първи път от Хасково. Шампионът по ММборби Борислав Иглев е другият вероятен народен представител от Хасково.