Супичка – пътеводител на новака в кухнята

1
Добави коментар
gischo
gischo

Многозърнестите блокчета Корни се числят към не само вкусните, но и полезни десерти. Дали малките зърнени блокчета, които купуваме от магазина са полезни може да се поспори. Ако обаче направите еквивалент на Корни в домашни условия може да сте напълно спокойни, че вашите домашно приготвени зърнени блокчета ще съдържат точно това, което искате, че ще се точно по вашия вкус, че няма да съдържат излишни консерванти и че ще са точно толкова зареждащи с енергия, колкото и готовите. Да приготвиш Корни вкъщи е повече от лесна задача и така ще имаш истински здравословна закуска, която може да вземеш за офиса или за из път.
Многозърнести блокчета – домашно Корни
Необходимите продукти за многозърнести блокчета -домашно Корни:

1. 1 чаена чаша овесени ядки
2. 1 чаена чаша сурови ядки
3. ½ чаена чаша сурови семена
4. 4 супени лъжици мед

Необходимо време за приготвяне:
20 минути

Многозърнести блокчета – домашно Корни
Рецептата за многозърнести блокчета – домашно Корни в три стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за домашно Корни е изборът и подготовката на продуктите. Може да ползвате всякакви сурови ядки – бадеми, лешници, орехи, кашу, които да нарежете на ситно. Имайте предвид, че ядките наистина трябва да са нарязани, а не смлени. Що се отнася до семената, отново може да ползвате това, което имате под ръка, или това, което най-много обичате – слънчогледови семки, тиквени семки, сусам, ленено семе.

В купа изсипете овесените ядки, нарязаните на ситно сурови ядки и семената и разбъркайте добре.

2.
Изсипете меда в чаша, след което поставете чашата в тенджера с вода на котлона и разтопете меда на водна баня.

Междувременно в голям тиган изсипете сместа с овесените ядки и запечете на котлона за 3-4 минути, като е най-добре да ползвате тиган с незалепващо покритие.

3.
Разбъркайте запечените ядки с разтопения мед. В правоъгълна тава поставете хартия за печене и върху нея изсипете сместа за домашните многозърнести блокчета и меда. Отгоре също поставете лист хартия за печене и притиснете силно с ръце, така че да пресовате добре сместа и да се разпредели равномерно в тавата.

Оставете тавата настрана, за да стегне добре сместа и след като е напълно изстинала и стегнала извадете от тавата и нарежете правоъгълника на блокчета с желаната от вас големина.

Съхранявайте домашните многозърнести блокчета в хладилник в кутия, с хартия за печене между тях.

Многозърнести блокчета – домашно Корни
Рецептата за многозърнести блокчета – домашно Корни е изпълнена!

Домашните многозърнести блокчета са чудесна идея за бърз и лесен десерт, който винаги може да носиш в чантата си, за да ти даде сили и да засити глада за нещо сладко. Точно такива са и енергийните блокчета със сушени плодове и ядки, които се приготвят много бързо, може да съхранявате дълго време и да имате бърз източник на енергия под ръка. Друга идея за полезни сладки е рецептата за сладки с овесени ядки и конфитюр, които освен здравословни и вкусни, са и много икономични.

ДОБЪР АПЕТИТ!