Защо Дженифър Лорънс се е снимала гола

5
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Пред „Венити феър“ актрисата коментира за първи път скандала с откраднатите й кадри в интимни пози, който определя като „сексуално посегателство“

Когато хакери качиха в интернет нейни лични снимки, предназначени единствено за приятеля й Никълъс Холт, Дженифър Лорънс реагира светкавично, като сезира органите на реда и чрез свой говорител изрази възмущение от стореното.

Виж още: Холивудски звезди бесни на „Епъл“ след сексскандала

„Започнах да пиша извинение, но няма за какво да се извинявам. В продължение на четири години имах стабилна, страхотна връзка, бяхме влюбени. Деляха ни разстояния и вариантът беше приятелят ми да гледа порно или да гледа мен“, разказва тя пред „Венити феър“ (Vanity Fair), като признава, че искала да напише саморъчно изявление след скандала, но всяка дума предизвиквала у нея плач или гняв.

Дженифър Лорънс и Никълъс Холт представят заедно „X-Men: Дни на отминалото бъдеще“ на ComicCon в Сан Диего през 2013 г.

Актрисата украсява корицата на ноемврийския брой по повод предстоящата премиера на третия филм от поредицата „Игрите на глада“ – „Сойка присмехулка, част 1“. 

Интервюирана е през август, а след пускането на компрометиращите кадри списанието я търси за допълнителен коментар.

„Това не е скандал, а сексуално насилие. Сексуално посегателство. Отвратително е. Законът трябва да се промени, ние също трябва да се променим. Тези сайтове носят отговорност, защото когато човек стане жертва на сексуална експлоатация и посегателство, първата мисъл на някои хора е как да спечелят от това. Не го разбирам. Не мога да си представя, че някой може до такава степен да е лишен от всякаква човечност, да не се замисля и да не му пука, да е така безчувствен“, казва тя.

Виж още: ВИП дами взеха и „Гугъл“ на прицел

По някаква ирония фотосесията, заснета от Патрик Демаршелие още през юли, също се заиграва с идеята за голотата. На корицата, където Дженифър позира в басейн, създавайки илюзията, че е без бански, са изведени думите й: „Тялото си е мое и изборът трябва да е мой“. Всъщност обаче тя влиза във водата по вечерна рокля.

Актрисата споделя, че се е почувствала засегната не само от хакерите, а и от всички онези – включително нейни познати, – които са гледали снимките онлайн. Тя обвинява и тях в сексуално посегателство. „Би трябвало да се срамувате… Мисля, че не съм ви позволявала да гледате голото ми тяло.“

Най-трудно й било да се обади на баща си, за да му съобщи какво се е случило. Ако трябваше да избирам между това и хонорара си за „Игрите на глада“ – няма толкова пари, които да компенсират нещо подобно. За щастие той играеше голф, така че беше в добро настроение, шегува се тя.

Лорънс отправя и послание й към представителите на жълтата преса: „Имате избор. Не е нужно да сте човек, който разпространява негативизъм и си изкарва хляба с лъжи. Можете да направите нещо добро. Можете да сте добри. Направете този избор.“

Виж още: Не закачай голите снимки на звездите

Актрисата вече е разделена с Никълъс Холт и излиза с фронтмена на „Колдплей“ Крис Мартин, доскоро женен за Гуинет Полтроу.

Никълъс Холт и Дженифър Лорънс като мутантите Звяра и Мистик на млади години, в кадър от „X-Men: Дни на отминалото бъдеще“. По-възрастните им герои се играят от Келси Грамър и Ребека Ромин