Необятният свят на африканските сватбени обичаи – от „Ресторанти Сватба Варна“

18
Добави коментар
bgsvatbatat
bgsvatbatat

Необятният свят на африканските сватбени обичаи – от „Ресторанти Сватба Варна“

Екипът на наръчник „Ресторанти Сватба Варна“ откри вдъхновение в разнообразието от традиции и обичаи в африканските племена. Запознайте се с тях и почерпете нестандартни идеи за Вашата сватба във Варна.

Африка – традиции и индивидуалност

Екипът на „Ресторанти Сватба Варна“ Ви представя Африка –  един пленяващ съзнанието континент. На тази свещена земя се съхраняват спомени от най-старите цивилизации на нашата планета. Екипът на „Ресторанти Сватба Варна“ ще се опита да Ви разкрие тайната на уникалните африкански традиции, прославени със строго индивидуални обичаи. Съществуват хиляди различни култури в Африка, като всяко племе има свои сватбени и брачни обичаи, датиращи от преди стотици и дори хиляди години. Въпреки строго индивидуалното разграничение, съществуват два основни символа, които са типични за всяка африканска сватба, а именно – семейството и обединяването на двете души на бъдещите съпрузи в едно. Африканците почитат брака и организират сватби, които отразяват идентичността им.

Обичаи, които впечатлиха екипа на „Ресторанти Сватба Варна“

В отделните краища на Африка сватбените обичаи са различни. Едни са по–сложни и продължават с дни. Често биват организирани пищни церемонии, в които се обединяват повече от една двойки. 

Екипът на наръчник „Ресторанти Сватба Варна“ споделя, че по поречието на река Нил, например, мъжът трябва да закупи избраницата си от семейството й, като им дари овце или едър рогат добитък. Целта на тези дарове е да заместят работата, извършвана от тяхната дъщеря. Съпругата може да струва на един мъж 30-40 добитъка. Често е трудно за жениха да плати достатъчно на семейството и да може след това да издържа новата си жена.

В Сомалия мъжът може да има до 4 съпруги, разбира се, ако може да ги издържа всичките. Не е изключение момичетата да бъдат сгодени още преди раждането си. Традиционни танци и ритуали се изпълняват по този повод.

Екипът на „Ресторанти Сватба Варна“ сватбените ритуали на различните племена си приличат по това, че всяка от тях е обагрена с ярки, фестивални цветове, музика и танци. Във всяка церемония присъстват елементи, символизиращи преминаването от детство към зрялост. Един често срещан обичай е „прескачане на метла” – младоженците трябва да прескочат метлата, поставена на земята. Този обичай се свързва със прехода от необвързаност към семеен живот, от старо към ново. В Гана се извършва друг интересен обичай – „почукване на вратата”, при който заинтересованият мъж почуква на вратата на избраницата си, за да могат неговата майка и чичо му да влязат при семейството и да поискат ръката на момичето. 

Интересни факти от Древността и настоящето, представени от справочник „Ресторанти Сватба Варна“

Африканските племена имат обичаи, които постоянно да им напомнят какво трябва да жертват, за да се оженят. Резултатът: изключително малък брой разводи. 

Бъдещият младоженец в Източна Нигерия е „приветстван“ от всички роднини на булката с бой с пръчки. Този ритуал е своеобразна проверка на способността му да носи тежестта на семейния живот. 

В племената по бреговете на Замбези, след като младоженецът пристигне в къщата на избраницата си, с него се отнасят като с роб. Ако той се умори, може да се откаже от бъдещата сватба, след като заплати определена неустойка.

Преди известно време в Гана синът е получавал в наследство всичките съпруги на своя баща, без собствената си майка. Той обаче не е имал право да разполага с наследството си в продължение на една година след смъртта на баща си.

Още една странна африканска традиция от „Ресторанти Сватба Варна“: В Намибия, за да получи развод една жена и да се омъжи отново, тя трябва да си отреже палеца.

Екипът на „Ресторанти Сватби Варна“ вярва в магията на любовта и Ви насърчава да повярвате и Вие.

Бракът е свещен съюз, независимо в коя част на планетата се сключва. Сливането на две души в едно е магия, даряваща щастие и упора. Любовта дава спокойствие, но също така пали буйни пожари в сърцата на влюбените. Да сключиш брак е един от най–важните етапи в живота на човек. Екипът на „Ресторанти Сватби Варна“ Ви пожелава истинска любов и незабравими сватбени церемонии!

Представихме Ви част многообразието на странните сватбени обичаи в Африканските племена по различните краища на древния континент. Всеки от ритуалите е уникален и различен. Някои от традициите са строги и налудничави, но това ги прави толкова екзотични и интересни. Екипът на „Ресторанти Сватба Варна“ се наслади на гореща Африка и нейните нетипични жители. А Вие?