10 миловидни животни, които могат да ни убият

19
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 09.10.2014

Едно от най-преекспонираните неща в социалните мрежи е споделянето на снимки на сладки животни, които естествено получават и голям брой харесвания. Но едва ли голяма част от хората натиснали „like“ си дават сметка, че в реалния живот, тези красиви и миловидни животни, всъщност биха могли да представляват реална заплаха за човека. В естествената им среда, при чувство на застрашеност, те дори дори биха могли да ви убият по особено странни начини. В канала си в YouTube Мат от Top 10 Media представиха списък с именно такива животни. От лосове, през тюлени, до маймуни, ето ги 10-те миловидни животни, които могат да ни убият.

Виж още: 10 от най-странните животни на планетата 10 вида буболечки, наречени на знаменитости

10. Лос Лосът е вид едър бозайник от семейство Еленови. Лосове се от останалите елени по плоските разклонения на рогата си. Макар и доста миловиден представител на животинския свят, лосът е доста едро животно, способно при извънредни обстоятелства да нарани човек. Възрастните лосове имат средна височина при рамото 1,8-2,1 метра, като мъжките тежат 380-720 кг., а женските – 270-360 кг.

9. Яванско дебело лори Това е дребен бозайник от семейство Лориеви, разпространен в западните и централни части на остров Ява, Индонезия. Живее по дърветата като се придвижва бавно по увивните растения без да скача от дърво на дърво. Достига 293 мм дължина и маса между 565 и 687 г. Когато се чувстват застрашени изпускат силен токсин.

8. Големите котки Те наподобяват по-едра версия на вашите домашни любимци, но не забравяйте, че може да станете част от менюто на който и да е представител Големите котки.

7. Казуари Името на тези животни произлиза от индонезийската дума „казуари“, която в превод означава „рогата птица“, заради костния израстък на главата на казуара. Обитава тропическите гори на Нова Гвинея и няколко съседни острова. Счита се за втората най-едра птица на Земята след африканския щраус. Изключително агресивно животно при навлизане в територията му.

6. Отровна жаба стрела Отровните жаби стрели са малки, и достигат на дължина от 1,2 до 6, най-много 7-8 cm. Тежат около 2 грама, в зависимост от размера на жабата. Повечето отровни жаби са почти безобидни, тъй като токсичността на отровата им е слаба. Те могат да бъдат разделени в две групи: нощни, които са със защитен, по-тъмен цвят, и дневни – имат токсични кожни секрети и са ярко оцветени в различни цветове, за да предупреждават потенциалните хищници, че са отровни.

5. Росомаха Росомахата е не много широко разпространен вид. Тя може да е изключително агресивна към другите животни, особено ако се почувства заплашена. Зъбите ѝ са мощни и остри.

4. Леопардов тюлен Леопардовият тюлен е на върха на хранителната верига в своя дом Антарктика. Определено не бихте искали да плувате заедно с този хищник, достигащ дължина близо 4 метра и тежащ над 300 кг. В повечето случаи той се храни с крил, тюлени и пингвини, но в историята са записани и нападения срещу хора.

3. Синьопръстенен октопод Синьопръстенните октоподи се срещат Тихия и Индийския океан, от Япония до Австралия. Те са признати за едни от най-отровните морски животни на света. Въпреки малкия си размер (12-20 cm) и относително кротък характер, те може да се окажат опасност за хората. Неговата отрова е тетродотоксин, 10 000 пъти по-силна от цианид, за която не съществува противоотрова. Октоподът може да убие възрастен човек за 90 минути.

2. Pufferfish Не се заблуждавайте от миловидния външен вид на тази риба. Това е едно от най-отровните животни на планетата. Отровата, нямаща антидот, действа парализиращо на диафрагмата на човек, довеждайки го до задушаване.

1. Маймуна Това са най-близките природно до човека животни, което крие някои уловки. Някои болести пренасяни от маймуните могат лесно да бъдат предадени на хора. Дори и най-малката маймунка може да хапа, предавайки ти Хепатит C. Да не говорим за по-големите видове маймуни като шимпанзета, горили и орангутани, които са способни да те ударят смъртоносно, чувствайки се застрашени.

Коментари

коментар(а)