България участва на най-престижното световно събитие за приключенски туризъм

15
Добави коментар
bulgariatravel.org
bulgariatravel.org

България участва на най-престижното световно събитие за приключенски туризъм

14.10.2014

От 6 до 9 октомври България се представя като атрактивна дестинация за приключенски туризъм на световното събитие за професионалисти от туристическата индустрия за специализирани форми на туризъм Adventure Travel World Summit /ATWS/, което тази година се провежда в Килърни, Ирландия.

Това е 10-то издание на конгреса, който през година се провежда в Европа. България участва за втори път като не е само е изложител, а и партньор на специално събитие с насоченост към медиите, брандирано с рекламни банери за българския туризъм, на което се раздават специални подаръци за медиите от цял свят и се излъчват рекламни филми за България. Двама от журналистите получиха от българския туроператор „Одисея ин“ ваучери за 8-дневен специализиран тур в страната ни.

Министерство на икономиката и енергетиката участва и на изложението, съпътстващо конгреса, което е  B2B – Marketplace, насочено само към професионалисти, предлагащи алтернативни форми на туризъм. На изложението в рамките на 17 мин. всяка една дестинация или туроператор има възможност да представи най-доброто от своя продукт и новите маршрути, които предлага.

На ATWS тази година участват 66 държави, делегатите са над 700 реални професионалисти от индустрията за приключенски туризъм. Този форум е определян като най-значимият в света за представяне на специализирани форми на туризъм. Световната туристическа организация към ООН определя приключенския туризъм като най-бързо развиващият се туризъм. Той има изключителен потенциал и важност, защото освен всичко, което предлага, е и отговорен туризъм.

Приключенски туризъм е обединяващото определение за активности на открито, форми на културен туризъм в съхранена природа и със специален фокус към местните общности, запазените традиции и автентичност на дестинациите.