Българи-роби в италиански цирк на ужасите

5
Добави коментар
cheveniq
cheveniq

Късно снощи агенция Ройтерс съобщи, че италианската полиция е спасила две български момичета от цирк в южна Италия, в който едната от тях е трябвало да плува в басейн с пирани, а другата- да стои в контейнер със змии и тарантули.

Днес италианските медии детайлно отразяват шокиращата история и съобщават подробности.

Двете момичета са сестри. По-голямото момиче- 19-годишна българка, е било принуждавано да се потапя под водата в басейн, в който плували пирани. Тя била насилствено потапяна в ледената вода по време на цирков номер, съобщава Prontosofia.

Всеки път, когато се опитвала да изплува от басейна, собственикът на цирка я натискал с ръката си, връщайки я под водата.

16-годишната й сестра пък е принуждавана да стои в затворено пространство, в което я посипвали с различни влечуги и тарантули. По време на един от спектаклите тя била ухапана от змия.

Родителите на момичетата също били превърнати в роби на собствениците на цирка. Семейството е принуждавано да дава смени от по 15-20 часа в цирка срещу 100 евро на седмица, вместо договорените 480, пише вестник Corriere della Sera.

Българите са живеели в каравана, използвана за превозване на животни. Неколкократно им е отказвана медицинска помощ.

Според агенция АГИ трима италианци, които са ръководили цирка в провинция Салерно, са арестувани и срещу тях са повдигнати обвинения, че са държали сестрите и семейството като роби.

Става дума за собствениците на цирка „Марино“- 57-годишният Енрико Рафаеле Инграсиа, синът му Уилям (на 33 години) и зет му Гаетано Белфиоре (на 35 години). Те са задържани от полицията в град Еболи, област Кампания.

Според информация на АГИ още три жени са заподозрени в съучастничество- 27-годишната дъщеря на Енрико Рафаеле и две българки.