Модните тенденции в колекциите есен-зима 2014-2015

2
Добави коментар
ele0nora
ele0nora

Капризната мода отново се обръща към изключително удобното облекло, подходящо за съвремeнния начин на живот. Модните тенденции в колекциите есен-зима 2014-2015 не отнемат нищо от женствеността, чувствеността и истинската красота на жената. Пригответе се да посрещнете новите предложения на модните дизайнери! Очаквайте удобни меки материи, свободен стил, преплетени етнически мотиви, ярки цветове и ярки щампи.

Новият сезон ще бъде белязан от желанието на дизайнерите да ни приближат до природата. Разнообразни гравюри и рисунки на животни, птици и растения, ще бъдат на върха на популярността. Ще доминират простата кройка и изчистените линии. Роклите ще са с огромно разнообразие от палитри и щампи, както и в комбинации от бяло и черно. Все пак много дизайнери използват въображението, доверявайки се на сложната асиметрична кройка. При създаването на своите модели те се възползват от достиженията на важни направления на изкуството, както супрематизъм (характерно запълване на плата с контрастни по цвят геометрични фигури) и фомизъм (ярки и контрастни цветни блокове).

Най-впечатляващото в колекциите есен-зима 2014 2015 в Arogans.com е изобилието от рокли – разнообразие от модели с различни дължини, но с много женственост. Техният романтичен стил е в пълна хармония с елегантни обувки. Дългите рокли са с характерен акцент върху талията, подчертана с грациозен широк колан, създаващ контраст между горната и долната част на роклята. Интересното е, че повечето от моделите са доста затворени – без големи деколтета или дълбоки цепки. Но това не е пуританство. Просто истинската сексуалност само загатва, за разлика от агресивната сексуалност, която се стреми да покаже колкото е възможно повече.

Дизайнерските колекции не диктуват дължината на роклите, а оставят на жената правото сама да избере. Отделят особено внимание на ръкавите на роклите. Сред най-често срещаните модели ще бъдат дългите тесни ръкави, късите ръкави без шевове, широките и свободно падащи ръкави, моделите с един ръкав и ръкавите тип „крила“. Роклите са декорирани предимно с кристали, пайети и мъниста, хармонично съчетани с блестящи метални пластини.

Използвани са тъкани с цвят на разтопен метал, с много изкуствени и синтетични влакна, както и тъкани, имитиращи кожа и кадифе. Но има и много естествени, меки, топли, луксозни и изключително удобни материи – кадифе, коприна, вълна, с които са създадени фантастични модели. Сами ще се убедите, че е възможно с една проста кройка и украса от дантела и шифон да се създаде женствен и романтичен образ. Плисираните рокли е друга тенденция на новия сезон. Плисето се използваше и в предишните колекции, но през новия сезон с този разкошен елемент дизайнерите създават шедьоври, напомнящи за Мариано Фортуни и Мадам Гре.

Истински хит през есента ще бъдат дългите, свободни рокли с висок асиметричен разрез отпред и с колан. Тези модели осигуряват не само свобода на движенията, но са максимално удобни и красиви, да не говорим за присъщата им изтънченост и елегантност. Дори трикотажните модели не са лишени от тези характеристики, така че позволяват на всяка жена да бъде привлекателна и да изглежда стилно по всяко време на годината.

Каква ще бъде цветовата гама през новия сезон? Дизайнерите на Arogans.com представиха модните тенденции за сезона есен-зима 2014-2015, така че вече няма никакви тайни. Пастелните цветове, които са актуални през настоящия сезон, плавно плавно преминават и в следващия сезон. Ще забележите техните нежни оттенъци в асиметричните силуети. По традиция черното не може да липсва – то присъства както в кожените изделия, така и в моделите от дантела и шифон. Най-популярни обаче са синьото и червеното, с неговите пурпурни нюанси, бордо, оранжево, виолетово, както и преливащи се цветове.

Най-актуалното идва с коняченият цвят. Поради своята сложност и дълбочина, той придава страхотен вид на вечерното и на ежедневното облекло. Метално синьото (лъскавите материи и матовите нюанси) ще бъде използвано самостоятелно или в комбинация с други цветове. Целта на сдържания зелен цвят и на приглушеното жълто ще бъде да предадат малко яркост през студените есенни дни. От топлите, „земни“ цветове, предпочитани са пясъчният, шоколадовият, охра, пепел от рози и рубин.

Очевидно ключовата дума в колекциите есен-зима 2014-2015 е „разнообразие“. Колкото по-разнообразно, толкова по-добре – дава ви се пълна свобода. Остава сами да си прецените на какво сте готови в името на модата.