Продава се: Волга от 2013 година

1
Добави коментар
Syncro
Syncro

Nasko Nikolov
на 25.02.2014

Оценката

Волга-та никога не е била за надбягване и гонки. Но с този тунинг може да донесе много интересни моменти на магистралата.

Правилно сте прочели заглавието: автомобил с марката Волга от 2013 година се продава. Сигурен съм, че много въпроси изникват в главата ви, но съм сигурен, че на повечето от тях ще намерите отговори по-долу. Но всичко по реда си. Първо да отговорим на по-младите. Това тук е произведен в Русия автомобил с марката Волга или т.н ГАЗ 21. Известен навремето като „служебен автомобил“, Волга-та е сред най-масовите автомобили на паркингите на държавните учреждение по времето на Тодор Живков. Нарочени за луксозни автомобили, същите и до ден днешен се сравняват с неуспешен опит на руснаците да направят танк.

Но шегата на страна. Въпреки че автомобила е спрян от производство преди 4 години след 54 години в продажба и въпреки че разхода му на гориво е огромен той все още е търсен в Русия и съседните на нея страни. Да срещнеш Волга по техните пътища е нещо съвсем обикновено. В движения са модели от всички поколения на марката.

На търсенето и носталгията по тези автомобили се надява неизвестна фирма в Русия. Наречен „Автоностальгия“, проекта предлага съвсем автентична ГАЗ 21 с характерните за съвременните автомобили екстри и с подходящо мощен двигател. Конкретния модел, които е предложен за продажба е оборудван с 3.8 литров бензинов двигател, който предава въртящия си момент към предните колела с помощта на автоматична скоростна кутия.

Огромно внимание е обърнато на интериора и комфорта в него. Тук вече има тапицирани с естествена кожа седалки, които се ел. регулируеми и с подгряване. От тук нататък списъка е пълен като почти всичко, което може да съществува в автомобил от 2013 година го има вписано.
Естествено и сигурността не е пренебрегната и тук списъка е пълен.

Всъщност, ако се загледате по-внимателно ще видите, че това е Kia Opirus в купето на ГАЗ 21. Но от друга страна качеството на изпълнение не може да се отрече.

Цената на която е обявена Волга-та е близо 45 000 EUR по днешният курс. Но докато търсех информация за проекта попаднах на двойно по-ниска цена. До колко са реални тези обяви е вече друг въпрос.

източник