Възбуждането при жените и мъжете…

1
Добави коментар

Оргазмената маншета контрактира ритмично 3-15 пъти в 0.8 сек. Матката контрактира също. Големите срамни устни, малките срамни устни и клиторът не се променят по време на оргазъма.

4. Фаза на отпускане:

-При мъжете:  Фазата на отпускане минава през два етапа. Пенисът бързо се свива до половината от еректиралите си размери. Задържането във влагалището на удължават процеса.

-При жените:  Клиторът заема нормалното си положение 10 секунди след като спрат контракциите във влагалището. За 15 минути цялата влагалищна тръба може да възвърне нормалния си цвят, размер и състояние. На големите срамни устни им трябва около 3 часа.

Други явления:

Четирите фази на половия акт се характеризират с важни промени в мъжките и женските полови органи,а с приближаването на оргазъма и със забележими повишавания на кръвното налягане, сърдечния и дихателен ритми. Тук ще обърнем време на половият акт – явлението свръх възбуда, подуването на различни части от тялото, възникването и изчезването на напрегнатост в мускулите и потенето. Свръхвъзбудата и потенето се появяват само при някои мъже и жени. Отоците и мускулната напрегнатост са присъщи на всеки. капки за възбуждане Свръх възбуда при мъжете: Само 25% от мъжете изпитва свръх възбуда по време на секс. Началото е в края на фазата за възбуждане или през фазата на поддържане на възбудата. Пристъпът започва от стомаха и се придвижва към гръдния кош, врата и лицето. Изчезва до 5 минути.

Свръх възбуда при жените: През фазата на възбуждане 75% от жените получават обрив по кожата на коремната област и гърлото, разпростиращ се по гърдите. Интензивността му зависи от сексуалната стимулация, но се развива през фазата на поддържане на възбудата. Подобни на дребна шарка обрив изчезва до 5 минути след оргазъма.Но това не се случва при всички жени.

    Оргазъм:

Движението и спазмите в този връх на сексуалната активност са непредотвратими като кихването, но никой друг процес в организма не предизвиква такива силни усещания на възбудата и емоционалното разтоварване. Не само половите органи, но и мускулите на цялото тяло, заедно с нервната система, са включени в този процес.  Жените описват оргазма като започване с моментно чувство на очакване. След това от клитора се разлива силно сладострастно чувство на тялото им. Слуховите, вкусови и хранителни възприятия бързо отслабват или губят изобщо. Топла вълна на тазовата област залива цялото им същество, Накрая влагалищната област започва да пулсира. 

Оргазъма предизвиква подобни усещания и у мъжете. Тъй като някой мъже и жени могат да достигнат оргазъм със самата мисъл за него. схващането, че съществуват различни типове оргазъм е заблуждение.