История на календарите – Календари 2015 от Рекламна агенция варна Принт

1
Добави коментар
didolan4o
didolan4o

Думата календар произлиза от латинската “Calendarium“, чието значение е “книга за дългове“. Съвременният смисъл на думата календар няма нищо общо с дълговете, но по времето на древния Рим в първите дни на всеки месец се събирали натрупаните лихви по заеми от длъжниците. Тези начални дни се наричали “Calendae“.

Още преди много векове хората са осъзнали необходимостта от измерване на времето. Те са забелязали цикличното движение на астрономически обекти като Земята, Луната, Слънцето, смяната на деня и нощта, годишните сезони. Възоснова на тези наблюдения, календарът започва да се разбира като система за отмерване на времеви отрязъци посредством видимото движение на небесните тела. Установили се три вида календари – лунни, слънчеви и луннослънчеви. С течение на времето се утвърждават и мерните единици, които използваме и днес – ден, седмица, месец, година. 

В наши дни календарът заема важно място в живота на всеки от нас. Дори би могло да се каже, че животът ни тече по дните в календара. Той присъства в ежедневието ни под най-различни форми – закачен на стената, стои на бюрото, наличен е във всеки мобилен телефон, гледаме датата от часовника, почти във всяка чанта има джобно календарче и др. 

В бизнеса календарът е предпочитан корпоративен подарък за партньори, средство за реклама и увеличаване на бизнес контактите. 

Рекламна агенция Уеб Идея БГ и Варна Принт /www.varnaprint.eu/ предлага графичен дизайн и изработка на всички видове календари в зависимост от Вашите нужди и предпочитания – едносекционни календари, трисекционни календару, еднолистови календари, многолистови календари, джобни календарчета, календари-пирамидки, календар върху офис-чаша, календар върху подложка за мишка и др.

Като наш клиент не Ви остава нищо друго освен да отбележите върху календара си датата на срещата си с нас, за да обсъдим дизайна на календара Ви за 2015 година!!!