Корпоративна търговска банка (КТБ), сапунка без край

3
Добави коментар
borsi
borsi

Ако вярвате на правителството, ще фалирате много бързо! – Джим Роджърс, инвеститор

В момента в който отчаянието на вложителите в КТБ достигне критична форма, очаква се някой от тях да си направи публично сепуко, или да нахлуе в банката или БНБ с брадва в ръка… И се появява нова „актуална“ информация, за поредния спасител и финансов месия! 

Последно от някакви си Петер Голдщайер и Густав Вюрмборк, от някаква австрийскa инвестиционна компания, ЕПИК. Тези двамата се появиха днес, само часове след завихряне на нов скандал между вложителите и властта.  

Месии имаше много! Руска банка, омански фонд, виенска кифличка без кафе или „сериозен“ инвеститор, който „аха“ и ще реши проблема. 

Всички „новини“ за месии, се пръкват броени часове след поредния скандал свързан с банката. 

Днес адвокат Галя Сербезова, вложител в банката обяви в един от сутрешните блокове на телевизията, че „… се предлага да ни се плаща с облигации – вместо пари…“, като според нея, това се отнася за уж гарантираните от държавата ни 100 000 Евро, при банков фалит. 

„Гарантирани“ пари, които неясно защо, напук на европейското законодателство, не се плащат вече месеци, въпреки изрично споменатия срок! 

Защо адвокат Галя Сербезова, е споменала думата облигации? 

Най-вероятно на нея и други вложители е подхвърлена подобна информация, за да се сондира общественото мнение за такъв вариант.  

Тъй като общественото мнение реагира остро, само часове по-късно, премиерът и финансовият министър отрекоха с по едно „Честен кръст, това не е вярно!“, като с това се постигат две цели!

От една се успокояват отново наивните деца на природата (вложителите, тези диваци на финансовата култура, според властта), от друга се дискредитира адвокат Сербезова, като техен представител. 

С един удар – два заека! 

Наивните деца на джунглата успокоени („успани“ – както казват уличните мошеници на жаргон)  и се вменява „Адвокатката ви, не става за нищо!… По-добре се доверете на адвокат, който ние ще ви пробутаме!“  

До  20 октомври щяло било, да се очаквало, да бъдела готова… оценката за финансовото състояние на КТБ! Това според финансовият министър, който точно днес реши да се изкаже по темата, съвсем случайно! Бе обявен гръмко и поредния „краен срок“!  

За мен това означава  „Имайте още търпение наивници!“ 

А банката уж щеше без проблем да плаща пари още през юни. Ако се вярва на властите и БНБ, които никога не лъжат.

Вярвам напълно всеотдайно и безрезервно, че България е единствената страна която не е пострадала от финансовата криза в света! 

Опазена от доблестните ни честни горди политици, да не изпадне в жалкото състояние на Америка, Западна Европа и най-вече съседката ни Гърция, с която ни плашиха толкова много!

Вярвам, че е страна за пример пред целия свят, ЕС, Барозу и Меркел, със своята здрава банкова система и гарантирани от строгите ни, но справедливи закони влогове! 

Вярвам на всяка дума казана от политици и администрация, дори тя да е едно „Добър ден!“