Аутист в семейството.

22
Добави коментар
mi6enceto
mi6enceto

Nippet
неориентиран
Регистриран: 05.08.2009
Мнения: 15
Здравейте, има ли някой дневен център (за София говоря) за хора с умствена изостаналост и/или аутисти? Брат ми е такъв. А и се чувствам сам, в смисъл, че не познавам други роднини на такива хора. Въпреки че обичам брат си просто не знам как ще се оправям с него за напред, родителите ми са стари, а аз и така заради него нямам никакъв личен живот (никакви приятели, а гадже пък изолщо). Чудя се как се справят другите хора, роднини на аутисти?
mysteria
добричка
Регистриран: 21.04.2007
Мнения: 9227
От: Русе, България
Нямам познати, нямам въобще идея къде как и защо, но се сещам, че като гледах ВИП Брадър имаше информация за такива центрове в София, Варна, за друго не се сещам. Все си мисля, че на хората с такива близки им е много трудно, но се надявам да намериш начин и брат ти да е сред хора, с които може да се разбира и на теб малко да ти отпадне като грижа от ежедневието. Успех.
–––––––Цял живот студ и огън….клетва и благослов….добро утро и сбогом ,и сбогом….моя трудна любов….
Пипи^
суросинкява на цепленки
Регистриран: 09.04.2003
Мнения: 26639
Като начало погледни този сайт.Има и форум, в който пишат роднини на хора с подобен проблем. Опс, сега погледнах, че от 2007-ма никой не е писал там. Тук също можеш да получиш доста информация по въпросите, които те притесняват.Бих те посъветвала да потърсиш дневен център за хора с увреждания, там би трябвало да го приемат.Успех!
–––––––Ние сме ора естете.
Elle*
wrong
Регистриран: 15.06.2006
Мнения: 2575
От: София
Съчувствам ти. Замисляла съм се, когато по телевизията ми дадат повод за това, как живеят хората, които имат в семейството си такива проблеми и как си позволяват да отсъстват по 10-11 часа на ден, за да ходят на работа. За пълноценно общуване с приятели, разходки, спорт и почивки, ясно, че възможност няма. И ми е също така мъчно и за болния, но и за близките му, които са здрави, а са лишени от нормалния живот на здравия, правия, младия човек. Дай ми идея как да ти помогна – от какво лично ти имаш нужда и страничен човек е в състояние да ти бъде полезен някак?
–––––––Ние сме това, на което се правим, така че трябва да внимаваме на какво се правим. К. Вонегът
venturer
Регистриран: 05.11.2003
Мнения: 7511
Nippet,Не мога да ти помогна с информация, но просто исках дати пожелая много кураж и тьрпение. Дано намериш клуб или организация с други хора които имат близки с аутизьм.интересно ми е,доколко Бьлгария се е погрижила за хора с аутиазьм , има ли организации, клубове в които хората могат да ходят и обменят опит.Чудесно е, че се грижеш за брат си, но се опитай да намериш и подкрепа за да можеш и ти да имаш личен живот.
–––––––The biggest risk in life is not taking one!!!–––––––-
Редактирано от Maggie (11.08.2009 16:42)
Снежа
неориентиран
Регистриран: 16.03.2010
Мнения: 1
Не зная на колко години си? Аз съм майка на такова дете. Доста сложно за теб. Но мисля, че всеки трябва да следва своя път и своя живот! Не зная мнението на твоите родители,но мисля,че те са на същото мнение, дори и да са объркани! Засега незная да има добро „заведение“ за такива хора. Поне не в България.Но съм убедена,че трябва да живееш своя живот! Лесно е да се каже! Другото няма да помогне на никой! Просто прави по-сложни нещата!
Salve
moonlight
Регистриран: 13.02.2004
Мнения: 6992
От: Cryst@l Moon
Ето ти няколко телефона за ресурсен център в София, предполагам брат ти не е под 18 години, но предполагам ще те насочат….http://www.integracia.org/?q=node/1098сега ще ти дам линк към портал интеграция за хора със интелектуални проблеми….във фейсбук също имат страница, и може да попиташ някой , който има сходни проблеми….http://www.integracia.org/разгледай има телефони със специалисти, но моя съвет е да искаш да посещава ресурсен център, където с него ще се занимава специалист, има вече много такива/ работих доскоро в тая сфера, но с деца/….и определени часове ще бъде там, което за теб ще бъде облекчение донякъде….Успех!!!!ПП: ще потърся още портали за София
–––––––Сълзата ти превръща се в кристал когато осъзнаеш, че си цял а Цял си-осъзнал Безкрая в Светъл миг приютил ловеца и сърната в своя лик…..
Raletka
замечтана
Регистриран: 20.03.2005
Мнения: 649
От: Vancouver, Canada
Преди години всички аутистични случаи се наблюдаваха от Инатитута по неврология, психиатирия и неврохирургия – или така неречения 4 км. в София. Не знам дали това е все още в техния контингент, заболявенето се води невро-психологично, но нищо не ти пречи да проучиш – болницата е под името „Свети Наум“ и е една то най-модерно спонсорираните здравни заведения от този род. В най-лошия случай ще те насочат към подходящото звено.
–––––––Светът е ваш!!!