На изложение в Пампорово обсъждат Лято 2014 и предстоящия зимен сезон

8
Добави коментар
bulgariatravel.org
bulgariatravel.org

На изложение в Пампорово обсъждат Лято 2014 и предстоящия зимен сезон

16.10.2014

Заместник-министър Бранимир Ботев откри 11-то издание на Международното туристически изложение в курорта Пампорово под наслов „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“. Организатори на борсата са Регионална туристическа асоциация „Родопи“ и Министерство на икономиката и енергетиката /МИЕ/.

На откриването Бранимир Ботев изрази увереност, че събитието се е утвърдило през годините като специализиран форум за еко и селски, приключенски и ски туризъм и е една успешна платформа, на която се срещат всички заинтересовани от развитието на този вид туризъм в страната. Предстоят редица дискусии относно предстоящия зимен сезон, както и представяне на резултати и изводи от изминалото Лято 2014. На изложението участват представители на общини, туристически сдружения и асоциации.

МИЕ се предствя със самостоятелен щанд. Презентации за резултатите от изминалия летен сезон, изводи и препоръки ще правят Анелия Генова, директор на дирекция „Маркетинг, информация и реклама“ и Мария Иванова, директор на дирекция „Туристическа политика“. Изложението ще завърши с награждаване на участници допринесли за развитието на туризма в България.

Предния ден, 15 октомври, в Памопрово се проведе кръгла маса по съвместна инициатива на МИЕ, Български съюз по балнеология и спа туризъм и община Чепеларе на тема „Климатолечение и минерални води – предпоставка България да се превърне в център на здравето в Европа“. В центъра на дискусията беше визията за активно развитие на балнео и спа туризма и налагане на концепцията “ България – център на здравето“. По време на кръглата маса бе представен проектът „Чепеларе – зеленото сърце на България“, kойто е за разработване на нов продукт и ще допринесе за устойчиво целогодишно развитие на туризма в региона. В дискусията участваха кметове и  представители на девет общини, пет неправителствени организации в туризма и над 20 туристически обекта от страната. Тази кръгла маса е част от поредица от дискусии, като следващата ще се проведе в Кюстендил през ноември.