7 забавни упражнения за ума

4
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Творците често израстват с желанието да намират решението на проблеми или да се занимават със задачи. Това желание е съчетано с удоволствието от това да рисуват или пишат, да сътворят решението с ръцете си или да го изсвирят под формата на музика.

Креативният ум е голям ум, но също както всяко друго острие, той трябва да бъде поддържан остър, за да продължи да върши най-добрата работа, смятат авторите в About.Advertising, цитирани от „Мениджър Нюз“.

Можете да задвижите ума си с някои от следните забавни упражнения:

1. Променете визията на познат продукт. Има ли някое лого, което от край време изобщо не ви харесва? Помислете с какво бихте го заместили. Сещате ли се за продукт с ужасна опаковка? Какъв би бил по-добрия му външен вид според вас?

2. Можете ли да измислите още една буква в азбуката? Звучи лесно, но изобщо не е. Имайте предвид, че трябва да създадете знак за съществуващ звук. Например този, когато казваме „нг“ или „пх“. Скоро ще разберете, че повечето ви хрумвания всъщност са някоя от познатите букви, обърнати с главата надолу или малко променени.

3. Измислете нов сандвич. В Америка има едно телевизионно шоу, в което измислят сандвичи и според съставките им, ги кръщават на знаменитости. Например сандвичът на Лари Дейвид е такъв, че съдържа няколко вида бяла риба, лук и крема сирене. Какъв би била сандвичът, кръстен на вас?

4. Напишете история от 6 думи. Можете ли? Ърнест Хемингуей, един от най-великите автори на всички времена, е бил предивзвикан веднъж да напише завършена история от 6 думи. Винаги готов да се справи с предизвикателството той написал „За продан: Бебешки обувки, неупотребявани.“ („For sale: baby shoes, never used.“). Какво бихте съчинили вие?

5. Коя технологична джаджа според вас липсва на света? Какво не е измислено? Имали ли сте проблясъци от типа „Човече, защо някой не се е сетил да направи това по този и този начин?!“?

6. Започнете да пишете и не спирайте, докато стигнете 1000 думи. Какво да напишете? Всичко, което ви идва първо на ум. Във филма „Да откриеш Форестър“ героят на Шон Конъри моли младия си студент да направи същото нещо. Ще се изненадате, когато прочетете какво сте написали.

7. Станете дете за малко. Освободете част от времето си и поиграйте с лего, нарисувайте нещо, опитайте да поиграете на някоя позната компютърна игра. Ще се изненадате колко щастливи ще се почувствате. С годините свикваме да мислим, че това са „детски неща“ и забравяме за тях. Но вие не се притеснявайте, извикайте детето в себе си и си направете нещо забавно и страхотно.