Румен Христов вероятен министър на земеделието

4
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Google

 Румен Христов,зам.- председател на СДС и народен представител на Реформаторския блок в парламента е вероятна кандидатура за поста министър на земеделието и храните, твърди се в средите на реформаторите, както и сред други политически парти.

Румен Христов е доктор по икономика. Той има административен опит и два пъти е бил министър на земеделието.

 

През 1992 година става заместник – министър по икономическите въпроси в кабинета на Филип Димитров. През 1993 година е първи заместник – министър в Министерство на земеделието. През 1994 година е министър на земеделието и хранително – вкусовата промишленост в кабинета на Ренета Инджова, а през 1995 година е консултант на частна практика. През 1996 година става съветник по въпросите на земеделието и хранително-вкусовата промишленост в администрацията на  президента Жельо Желев.

През 1997 година отново става министър на земеделието в служебния кабинет на Стефан Софиянски. В периода 1997 – 2002 година е главен административен секретар в администрацията на Петър Стоянов.

От 1990 г. Румен Христов е член на СДС. През 2011 година е кандидат-президент, издигнат от Съюза на десните сили.

 

Според Румен Христов Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ)  е една от най-скандалните институции в България. Там непрекъснато се правят промени в ръководството и като цяло се случват постоянни сътресения. Всичко това се отразява пагубно на развитието на българското земеделие.

 

Както СКАНДАЛ първи съобщи – Меглена Кунева вероятно ще бъде вицепремиер и правосъден министър. Сред спряганите имена за министри е това и на д-р Петър Москов, който може да оглави здравеопазването.