Как да декорираме и подредим малката баня?

11
Добави коментар
riki4
riki4

Малката баня е предизвикателство когато става дума за обзавеждане и визия. Освен да изглежда добре естетично и да направим атмосферата приятна, тя трябва да е и функционална.

Основният въпрос е как да подредим всички уреди и аксесоари, така че да са ни удобни и все пак да изглежда добре.

Пространството определено изглежда оптически по-голяма ако банята е добре подредена.

Има някои неща, които ще ви помогнат да оптимизирате качествено пространството в малката баня:

1. Изберете светли тонове за стените и пода, близки до естествените цветове. Белият цвят, както и меките пастелни тонове отразяват светлината и по този начин създават илюзията за по-голямо помещение. Банята в неутрални цветове е добър вариант. Студената цветова гама също е подходяща.

2. Най-добре избягвайте декоративни пана и други стенни декорации, тъй като малкото пространство не изглежда добре ако е прекалено пъстро.

3. Още един начин да разширите визуално пространството е да сложите по-голямо огледало в банята.

4. Пространството над тоалетната чиния или под мивката може да бъде използвано за съхранение.

5. Ако използвате бойлер може да спестите място като се спрете на хоризонтален, вместо на вертикален модел. Така може да използвате свободния ъгъл за етажерка.

6. Най-добре изберете овална душ кабина с прозрачни врати и стени. Това създава впечатление за повече пространство. Ако все пак имате място за вана и решите да сложите такава, изберете я комбинирана с душ, за да спестите пространство. Не забравяйте, че тя също е желателно да бъде в светли цветове.

7. Ако не желаете да имате душ кабина може да използвате завеса за баня. Тя освен, че спомага да отделите зоните в помещението, служи и като аксесоар в декора. Когато не се използва може да стои прибрана и банята няма да изглежда по-тясна.

8. Много е важно осветлението да е достатъчно. Ако имате възможност за прозорец е най-добре, защото естествената светлина е незаменима, ако ли не добавете достатъчно изкуствено осветление.

9. Добър вариант е да изберете плъзгаща врата, за да оползотворите мястото, което би заемала отворената врата.

10. Когато избирате фаянса и теракота имайте предвид, че вертикалните линии прибавят допълнително пространство.

11. И още един важен трик – колкото по – голяма част от пода на помещението се вижда, толкова по – голямо изглежда то.