Бялата рокля – символ на чистотата, радостта и просперитета – Моден блог, онлайн магазин за дамска мода Arogans.com

1
Добави коментар
ele0nora
ele0nora

Всяка жена познава черната рокля, изобретена от Коко Шанел. Но знаете ли, че модата утвърди и нейната противоположност – бялата рокля? Съвременната жена, ценяща класиката и елегантността, задължително трябва да притежава поне тези две рокли. Така че, ако в гардероба ви все още не присъства бялата рокля с дължина до коляното или малко над него, с ръкави или без, не губете време да си я осигурите! Бялото е цветът на лукса и елегантността и само с бялата рокля ще си гарантирате елегантност и изисканост.

Бялата рокля е по-елегантна от ежедневната. Освен това трябва да знаете, че тя не прикрива недостатъците, напротив – подчертава ги. Тя няма да ви помогне да изглеждате по-слаба, затова ако сте закръглена, бъдете внимателна! Но това съвсем не означава напълно да изоставите бялото, достатъчно е да добавите към вашия имидж високи токчета и дълги бижута, за да постигнете баланс.

Белият цвят придава свежест, затова е подходящ за всеки тип кожа и за всеки цвят на косата. От тази гледна точка бялата рокля е универсална. Все пак идеалният вариант е тя да не е прекалено къса, нито прекалено отворена. И има едно изключение – никога не я носете, ако сте поканена на сватба, защото на това събитие в бяло трябва да бъде само булката. Можете да я използвате като рокля за коктейл.

Коктейлната бяла рокля не предполага опростен модел. По правило се изисква да е къса и без ръкави. Тя е гаранция, че ще бъдете неустоима на всяко парти. Използвана за коктейлни събития, бялата рокля може да бъде с гол гръб, с блестяща, лъскава бродерия или щампи, с пайети, кристали, ресни, кожени орнаменти и изобилие от декорации. В този случай добавете масивна бижута от бял или жълт метал и не забравяйте класическите обувки с високи токчета!

Дългата бяла вечерна рокля присъства през всеки сезон с различни акценти и в различните нюанси на бялото (слонова кост, сметана, със син или розов оттенък и т.н.). Предпочитаните от дизайнерите материи са дантела, шифон, сатен или коприна. Най-новите тенденции са бялото да се използва като основа за експерименти с различни декоративни елементи – контрастни вложки от злато, сребро и други лъскави метали, бродерии и други. За вечерни събития се изискват и високи стилни обувки в бежово, златисто, сиво или кафяво, в зависимост от използваните бижута.

Бялата дантелена рокля е изключително изискана, но не е за всяка жена. За нея трябва да сте с идеална фигура, защото подчертава всеки детайл. Тъй като е изящна сама по себе си, трябва да сте изключително предпазливи при избора на аксесоарите. Бялата дантела изглежда страхотно с перли, но помнете: за бялата дантела – само скромни обеци и колие.

За оригиналната бяла рокля е нужна умереност в използването на аксесоарите. Белият цвят е достатъчно богат сам по себе си, така че практически не се нуждае от нищо. Прелестта и предимството на белите рокли е именно в това, че са подходящи за всеки стил.