Френските макарони – шарени и вкусни – от „Ресторанти Варна“

18
Добави коментар
denisperalta
denisperalta

Френските макарони – шарени и вкусни – от „Ресторанти Варна“

Френската кухня е най-известна със своите ароматни вина и различни видове сирена. Докосващи и пленителни вкусове, съчетани с изисканост и стил… Екипът на „Ресторанти Варна“ обаче остана очарован от прекрасните малки наслади, обагрени в многообразни цветове – френските макарони.

Малки сладки удоволствия в ресторантите на Варна

Опитвали ли сте някога тези удивителни френски „целувки“? Ако не сте, време е да се докоснете до техния пленителен вкус, съветва екипът на справочник „Ресторанти Варна“. Една чудесна хапка с диаметър не повече от 4 сантиметра е способна да Ви завладее. Тя е изкусително закръглена с хрупкава повърхност и сочна, разтапяща се в устата вътрешност. Крехки, сладки и с богата история – това са френските макарони… И заслужват специално внимание!

Макароните – цветни и сладки от стотици години

Екипът на „Ресторанти Варна“ споделя, че въпреки че макароните са известни с френския си произход, тяхната история започва през Средновековието в Италия. Там монахините ги правели, за да „отдадат почит“ на формата на закръглените кореми на монасите. Интересен и абсолютно неподозиран факт, нали?

 

Друга история за възникването им датира от времето на Ренесанса в Франция. Източници на „Ресторанти Варна“ твърдят, че Катерина Медичи  донася със себе си рецептата за макарони, след като се омъжва за крал Анри II. Една прекрасна съпруга с незаменими кулинарни идеи, не мислите ли? Каквато и да е истинската история, едно е сигурно: гастрономите  в ресторантите на Варна и по света могат да благодарят на откривателя на макароните за сладкото удоволствие, което им е подарил. По един възхитителен начин те съчетават в себе си сладко и солено, обвивка и пълнеж. Според екипа на справочник „Ресторанти Варна“ всеки, който ги е опитал веднъж, би пожелал да повтори, защото такива кулинарни творби оставят трайни следи още след първата хапка.

Тайната на френските макарони – от „Ресторанти Варна“

Ако сте впечатлени от уникалните шарени френски „целувки“, екипът на „Ресторанти Варна“ Ви разкрива начина, по който можете да ги приготвите.

 

Продуктите, които са Ви необходими са разделени на три части, съответно за плънката, за сиропа и за самите макарони. За плънката са Ви нужни 100 гр бадемов марципан; 40 гр бадемово масло; сладко от ягоди или други плодове по Ваш вкус. За сиропа трябва да се снабдите с 112 гр захар и 28 мл вода. За сместа ще са Ви необходими 125 гр бадемово брашно; 125 гр пудра захар; 77 гр белтъци (от 2 – 3 яйца); 1 гр сух белтък, сладкарска боя. Както забелязвате, прецизността при приготвянето на макарони е от особено важно значение.

Приготвяне на прекрасни френски макарони у дома или в ресторантите на Варна

Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ споделя, че първата стъпка към идеалните макарони е разбиването с кухненски робот на бадемовото брашно и пудрата захар. Към тази смес се прибавят 37 гр белтъци, които следва да се престояли преди това 3 дни в хладилник, и внимателно се разбърква, докато сместа се сгъсти. За да оцветите сместа, може да използвате безвредна сладкарска боя според Вашите лични предпочитания и виждания. Останалите 40 гр белтъци се добавят към сухия белтък и се разбиват на сняг. Към тях постепенно се добавя при непрекъснато разбъркване горещия захарен сироп, предварително приготвен от захарта и водата на температура 118 градуса. На следващ етап тази смес се разбърква с миксера, докато белтъка се охлади.

Третата основна стъпка включва прибавянето на части на тази смес към бадемовата при постоянно разбъркване до получаването на лепкава маса. Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ отбелязва, че след това с помощта на пош сместа се шприцова в тава върху хартия за печене. Макароните трябва да престоят между 30 и 50 минути на стайна температура, след което се пекат 10–12 минути на 160 градуса в предварително загрята фурна. Идва ред на приготвянето на плънката от бадемовия марципа, маслото и избрания конфитюр. След като изстинат, макароните се слепват две по две с нейна помощ.

Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ Ви предизвиква да развихрите своето въображение и следвайки усета си, да превърнете тази традиционна рецепта в собствено кулинарно творение!
А ако се страхувате от експерименти в кухнята, играйте на сигурно и се доверете на сладките предложения в ресторантите на Варна!