Седмица 39 от бременността

1
Добави коментар
markcomm
markcomm

Детайли

Категория: Бременни

списание Палитра стил – PalitraStyle.com

Календар на бременността – бременността по седмици

Ако сте посещавали училище за бременни или специализиран курс за подготовка за раждането ви, навярно сте запознати с различните методи на естествените болкоуспокояващи, например масаж, дихателни упражнения и такива за успокояване, акупунктура, движение на тялото, топлата вода под формата на вана или топъл душ, хомеопатия,  ароматерапия и още много други. И медицинските възможности за облекчаване на болките, аналгезията и анестезията също са били обсъдени. Което и да решите, че е подходящо за вас, помислете за това, че вие сами решавате и винаги можете да промените решението си!

Бебето

В 39 гестационна седмица движенията на вашето бебе вече не се усещат толкова често. Сега то седи със свити в колената крачета и с кръстосани ръчички – така не остава много място за движение! Не се плашете, ако бебчето ви почти не се движи или го прави много бавно. Все пак то сега – опънато – е дълго вече около половин метър! Когато е будно, очичките му са отворени през цялото време.

Майката

Ако спадате към категорията на рисково бременните, например имате диабетес мелитус (сладък диабет), високо кръвно налягане или други хронични заболявания от преди, или ако очаквате близнаци, при предишно раждане с цезарово сечение или др., то предприемането на раждане не по естествен път  може да се намери за смислено и подходящо. С вашия гинеколог е добре  подробно да обсъдите възможностите.

Таткото

Не остана! Всеки момент раждането може да започне. Бъдете готови!

Бременността в цифри:

39 седмица след първия ден на последния менструален цикъл 38 седмици + 1 – 7 дни (лекарско пресмятане) 37 седмица след оплождането Диаметър на главичката на плода: около90-103 mm Тегло на плода: около 3350 g Дължина на плода: около 49 cm