Воден ад в Бургас! Огромни вълни отнесоха плажа и плажната ивица!

14
Добави коментар
informiran365
informiran365

Воден ад в Бургас!

Концесионерът на северната част от плаж в Бургас- Атанас Атанасов съобщи, че големи вълни са залели цялата северна част на плажа. Почти целият бряг е бил отнесен, а около осем метра от плажната ивица вече я няма. Междувременно морето продължава да бъде бурно, а вълните страшни.

Колегите от ПИК разкриха, че големите морски вълни вече са залели алеите до плажа, а заведенията, които се намират в близост до плажа и плажната ивица са наводнени.

Advertisement:

Advertisement:

Концесионерът Атанас Атанасов, който се грижи за Северния плаж в Морската столица, коментира, че до сега винаги се е старал да държи плажа защитен, но постоянно е бил критикуван, че гради защитни диги. Сега обаче пита всички тези, които са отправяли критики към него, как точно ще оправят плажа след огромните вълни, които буквално са го отнесли?!

Междувременно, община Бургас призова всички жители и гости на града да избягват разходките в близост до плажа, а рибарите да се

погрижат за обезопасяването на лодките си. Очаква нивото на морската вода да се покачи с 65 см.,а вълнението на морето да бъде 5 бала, заради силен вятър и обилни валежи от дъжд.

В същото време, на 25.10.14г. столицата и почти цяла Западна България осъмна побеляла от няколко сантиметра снежна покривка. В Смолянска област тя е около 30 см., а в проходите Рожен, Пампорово и Превала всички леки и товарни автомобили трябва да се движат с вериги, предадоха колегите от dnevnik.bg.