Батерията на таблета не се зарежда! Таблета не се пуска! Какво да правя?

14
Добави коментар
georg
georg

Батерията на таблета не се зарежда! Таблета не се пуска! Какво да правя?

Индикация, че таблета се зарежда

Когато батерията на таблета е разредена докрай има вероятност той да спре да работи. Признаците за това са: отказ да се пусне при натискане на „power“ бутона или покaзване на анимация за зареждаща се батерия, но зареждането не приключва след повече от 2 часа – като на изображението вдясно.

Как да избегнем пълното изтощаване на батерията в таблет?

Няма значение дали таблета е небрандиран (китайски) или марков Apple, Sony, Acer, Asus, Toshiba, Dell, HP, Fujitsu, Philips, Samsung, Lenovo и т.н. Дори, когато е изключен, той има минимална консумация. Никога не оставяйте батерията на таблета да се изтощи докрай. Когато няма да ползвате таблета дълго време заредете батерията поне до половина от  капацитета. След това задължително го изключете.

Какво да правим, когато батерията не се зарежда?

Проверете зарядното устройство (адаптера). Възможно е да е дефектирало и да не зарежда батерията.  Пробвайте с друго зарядно, което е със същите електрически характеристики и букса.Оставете таблета да се зарежда за по-дълго време. Понякога това помага.Пробвайте да включвате и изключвате циклично през минута таблета към зарядното. Понякога помага.В случаите, които таблета поддържа зареждане от USB, го включете към компютър. Това включва таблета в различен режим (сервизен) и може да започне зареждане на батерията. Имайте предвид, че големината на ел. ток през USB порта е ограничена и трябва да сте по-търпеливи.Посетете професионален сервиз за таблети, където могат да заредят батерията на външен контролер и да проверят дънната платка.