Моите пътувания в снимки

27
Добави коментар
Maravillosa
Maravillosa

Ако не разполагате с много дни, а искате да обиколите повече места в Швеция и Дания, има една много изгодна карта за обиколка на протока Йоресунд. Around the Sound Ticket (Öresund rundt Card) е двудневна карта, с която има възможност да се направи пълна обиколка на протока. Картата струва 249 SEK или 199DKK, в зависимост дали я купувате от Швеция или Дания (нашата я купихме от офиса на Skånetrafiken от гарата в Малмьо). С нея имате право да пътувате неограничено с влак или автобус в областта Scania в Швеция, в Дания картата е валидна за пътуване по крайбрежието с влак, както и за градския транспорт в Копенхаген, също така важи и за ферибота между Хелзингборг и Хелзингор. Пътуването трябва да се осъществява само в една посока (каквато вие изберете) и има условие, ако прекосявате моста Йоресунд на една страна,преминаването с ферибота между Швеция и Дания да стане на обратно. На картата се изписва ръчно датата от която ще се използва и след това само се показва на контролите.За разписанието на транспорта може да се ориентирате от тук.

Нашата първа спирка от обиколката беше град Лунд. Градчето е малко, но има какво да покаже.Тук се намират една от най-красивите катедрали в Швеция и най-старият университет в Скандинавия.

В 20.00 часа вече бяхме в Копенхаген. Обиколката на протока спокойно може да се направи за един ден (особено, ако започне от по-рано), но ако имах повече време, бих отделила два дни за нея – с нощувка в Лунд или Хелзингборг.