Евтините часовници и как може да ги преобразим?

1
Добави коментар
iskamchasovnik
iskamchasovnik

Всички сте виждали какви ли не модели ръчни часовници, но замисляли ли сте се, че може да си направите сам часовник? Имате няколко варианта за това: Ако имате уменията и средствата и знанията да направите всеки един детайл на часовника по ваш вкус. Корпус, безел, циферблат, стрелки и прочие. Това, освен, че може да излезе много скъпо, но и несполучливо, а и не са много хората, който знаят как работи механизма на часовника. Другият вариант, е да промените най-лесно достъпните съставки на готов часовник, като каишка, стрелки, циферблат, боя.

Хубавото на този вариант е, че можете да направите каишката си и от подръчни материали, стари дънки например или някое старо кожено яке. Тогава, ще излезе и по-голям материал за обработка на каишката. Опциите са много. Можете да я сложите на клипс, на стандартна закопчалка или на велкро.

Стрелките може да вземете от друг часовник, но да не е по-голям от вашия, за да може да паснат в корпуса. Можете да сложите изчистени или с няколко завъртулки по тях. Но, ако нямате нужните инструменти и сте сигурни, че ще повредите стрелките, защото все пак са крехки, отидете до някой часовникар да ви сложи стрелки. Със сигурност, ще ви вземе малко или дори нищо. Въпреки че напоследък, часовникарите са голям кът, което им позволява да надуват доста цените и така да се стигне до комична ситуация да Ви вземат за смяна на батерия 6-7 лв.

Циферблатът е нещо по-специфично. Трябва много точно да съобразите размерите на окръжността и да я принтирате точно. Някой часовници обаче, имат издадени елементи и не са имали хартиен циферблат. Затова е препоръчително да изберете нещо с нарисуван или хартиен. Разбира се тук само даваме съвети как сами може да промените дизайнът на вашият часовник, ако имате време и умения. Но ако не ви се занимава толкова спокойно може да си закупите няколко евтини часовници, например онлайн. Не струват цяло състояние и си ги вземате нови, още повече че има с доста добри дизайни. Такива може да откриете и в сайта за часовници: iskamchasovnik.com.

Боята на корпуса е вече сложна. Ако сте попаднали на часовник, който може да се разглоби до основи, няма проблем, стига да можете да го сглобите, но някой часовници, се налага да разглобите целия механизъм, за да го разпарчалите и ако не знаете как да го сглобите, по-добре недейте. Изберете някой работещ часовник от битака, който няма каишка за ваше улеснение.

Хубавото на модерните технологии е, че в интернет можете да намерите стотици видове часовници, със стотици различни каишки, циферблати, стрелки и прочие. Можете и да намерите модели стрелки, а ако имате късмет, може да попаднете на циферблат за точно определен часовник. Това, че на вас сега ви е дошла идеята да персонализирате часовник, не означава, че на някой друг преди вас не му е хрумнало. Има евтини часовници по няколко лева, който с лекота да преобразите в персонална марка.