Разработка на високоспецифични торове и препарати, съобразно възникнали при производителите фито проблеми

5
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Течни торове, растителни стимулатори, зазимяващи препарати, фунгициди

Считано от 2009 г, преминавайки през множество лабораторни и натурни изпитания, разработихме високоефективни течни торове. Това са торове за цъфтящи растения – както универсални, така и много видове специфични торове за пипер, домати, картофи, малини, праскови, круши, трева, фиданки и др.

През 2014 г. създадохме мощен растежен стимулатор СТИМ 100 и свръхмощният му вариант СУПЕРБУСТ 100, които наред със студозащитния КРИО 100, преминаха лабораторни и натурни изпитания с разсади и засадени дръвчета – ПАУЛОВНИЯ, праскови, както и стимулиране на 50 дка малини. Горните са авторски продукти, като стимулаторите са не практически, а абсолютно неотровни, могат да се прилагат за всякакъв вид насаждения. Разработен и тестван бе и специфичен свръх мощен есенен крио защитен тор, който е и с мощна захранваща формула, подпомагаща зимната издръжливост на плодни дръвчета – КРИО 10:25:25. Всички микроелементи, необходими в даден вариант, са в хелатна форма. Микро елементите в зависимост от спецификата на растението, достигат до десет различни вида. При разработките са ползвани и 8 вида есенциални и неесенциални аминокиселини, уникални биоразградими компоненти. Специално бе разработена формула на калиево-фосфатно съединение със силно подвижен фосфатен йон, което рязко благоприятства проникването му до кореновите системи, както и много бързото му усвояване.

През изключително дъждовната 2014 г.  успешно бе разработен и приложен защитен тор, подаван директно в почвата с поливката фунгицид срещу гъби и плесени тръгващи от кореновата система по стъблото на малини. Същият може спокойно да се използва и като разтвор за пръскане.

Фирма „Технохим БА“ ЕООД, работи и по задания за разработване и създаване на високоспецифични торове и препарати, съобразно възникнали при производителите фито проблеми.