Закачалка за антре от стара дървена врата

14
Добави коментар
maistorplus
maistorplus

Антрето е преходна зона, която ви посреща и изпраща всеки път, когато влизате или излизате от дома си. Затова всяко антре трябва да има закачалка за дрехи, шкафче за обувки и по възможност огледало. Ако бюджетът ви в момента е ограничен, не се притеснявайте, можете да използвате налични материали, които да въвете отново в употреба. Ще ви покажем как от две стари врати можете да си изработите практична закачалка с минимален бюджет. А ако имате друга идея, с която няма да се справите сами, потърсете дърводелец или специалист за изработка на мебели, който да се заеме с тази задача. В MaistorPlus.com можете да направите безплатно запитване към фирми и майстори, които са регистрирани в платформата, да сравните оферти от изпълнителите и да изберете най-подходящия вариант.

Вижте още: Шкафче за обувки от дървена щайга

Необходими материали:

2 стари дървени врати

Старо чекмедже

Изтеглящ механизъм

Лепило за дърво

Закачалки

Безир, Грунд, Лак/Боя

Необходими инструменти:

Шкурка

Циркуляр

Отвертка

Бояджийска четка

Стъпка 1

За изработката на днешната закачалка ще са ви необходими 2 стари врати. Едната ще използвате за основа, а другата – за дървен материал. Започнете с тяхната подготовка. Изшкурете дървената повърхност, като се уверите, че сте махнали старата боя или лак.

Стъпка 2

С помощта на циркуляра отрежете две равни части от едната врата за странични облегалки. Залепете ги с лепило за дърво към основата или ползвайте съединителни планки и винтове. За целта обаче ще ви е необходим и винтоверт. По-лесният вариант е да използвате лепило и здраво да закрепите елементите един за друг.

Стъпка 3

Изрежете още 2 дъски с еднаква широчина и 1 по-тясна летва. Монтирайте дъските между страничните облегалки, а летвата – в най-горната част на основата като шапка. След това боядисайте в предпочитан цвят или лакирайте повърхността, ако искате да запазите естествения дървесен нюанс. Преди това не забравяйте да положите по 2 ръце безир и грунд.

Стъпка 4

Както видяхте по-рано между страничните облекалки се образува пространство за съхранение. Можете на това място да поставите кошници или затворени кутии. А ако желаете да направите още една крачка напред – сега е моментът да монтирате изтеглящия механизъм и чекмеджето. Него можете да използвате като шкафче за обувки.

Стъпка 5

За завършек по широчината или височината на вратата монтирайте закачалки, а в центъра й остава място точно за едно огледало. Персонализирайте вашето творение в зависимост от интериора и вкуса ви.

Вижте още: Боядисване на стая в 6 стъпки

Потърсете майстора в себе си и се погрижете за обзавеждането на вашето антре. Ако имате нужда от помощ за този или друг интериорен проект, направете безплатна заявка в MaistorPlus.com. Платформата ще ви предложи бърз и лесен достъп до изпълнители във вашия район. Сравнете офертите и репутацията им в сайта, за да изберете най-подходящия сред кандидатите.

Направи заявка