Анзибел / Anzibel ментол таблетки за смучене х20

1
Добави коментар
vania.eneva
vania.eneva

Анзибел ментол е предназначен за локално и временно симптоматично облекчаване на умерени инфекциозни и възпалителни състояния на устната кухина. Представлява комбинация от хлорхексидин хидрохлорид, бензокаин и еноксолон.

Подходящ за:

Възрастни и деца над 6 години.

Винаги прочитайте листовката преди употреба!

Активни съставки:

Хлорхексидин хидрохлорид (chlorhexidine hydrochloride) 5mg, бензокаин (benzocaine ) 4mg, еноксолон (enoxolone) 3mg

Дозировка:

Възрастни и деца над 12 години:1 таблетка за смучене през интервал от 2 до 3 часа.Максималната доза е 8 таблетки за смучене дневно.

Деца между 6-12 годишна възраст: 1 таблетка за смучене през интервал от 4 до 5 часа. Максималната доза е 6 таблетки за смучене дневно.

Ако след два дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Предупреждения:

Не приемайте Анзибел ментол, ако сте алергични към активните вещества или към някоя от останалите съставки на това лекарство, страдате от фенилкетонуриа.

Ако сте спортист – този продукт съдържа бензокаин, който може да даде положителни резултати при допинг тест.

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба на това лекарство. Ако приемате Анзибел ментол не трябва да кърмите.

Анзибел ментол съдържа сорбитол. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

Анзибел ментол съдържа ацесулфам калий . Това трябва да се има предвид при пациенти с намалена функция на бъбреците или при пациенти на диета с контролиран прием на калий.

Да се съхранява при температура под 25°С в оригиналната опаковка на място, недостъпно за деца.

 

 

Прочети още