Абитуриентски рокли 2015 – модни тенденции

1
Добави коментар
ele0nora
ele0nora

Абитуриенският бал е едно от най-важните събития в живота и изборът на подходящо облекло изисква специално внимание. Такова тържествено събитие като абитуриенския бал предполага специално вечерно облекло, което трябва да стои на фигурата ви перфектно.

Повечето от абитуриентките предпочитат дълга до пода рокля от полупрозрачна материя – шифон или коприна. Не е тайна, че всяка абитуриентка се стреми бъде модерна, елегантна, уникална, атрактивна и чаровна. Най-сигурният начин да постигнете целта, е да се доверите на модата. За вас са помислили и водещите световни модни дизайнери и са подготвили колекции от абитуриентски рокли, подходящи също за парти и за романтични вечери. Сред предлаганите модели ще намерите рокли с максимална дължина – за официалната част, и в мини-стилове – за неформалното продължение на вечерта в ресторанта и на дансинга.

Знаете ли, че много от абитуриентските рокли през 2015 ще бъдат с ръкави, които в повечето случаи са изработени от прозрачен материал? Голям интерес ще представляват и ретро моделите – например в стила на 50-те години, които привличат с многопластовите поли. Но това, което ще отличава балната рокля през 2015 са скъпите декорации. Независимо от материала роклите ще бъдат богато украсени с камъни, бродерии, пайети и модерни щампи.

Особено стилни ще са абитуриентските рокли от платове, наподобяващи кожата на леопард и екзотични влечуги, магически змии и гущери, с декорация от пайети, лъскави конци и кристали. Пайетите могат да бъдат с различни размери, като единственото изискване е да се избягват ярките контрасти. Помнете, че тези модели изискват минимум бижута.

Ако все още се колебаете относно цвета на балната си рокля, помислете за меките пастелни цветове или за ярките наситени цветове. Несравнима романтичност ще ви гарантират моделите от естествена коприна и сатен, шифон и други лъскави платове с гладка, блестяща повърхност. Моделите от дантела също дават възможност за невероятно разнообразие от решения. Винаги актуални са роклите с дълги ръкави, с щампи и с ненатрапчивите изящни бродерии и дантели.

Сред най-горещите хитове на 2015 е романтичната флорална тенденция. Всеки нюанс или комбинация от различни цветове, подчертаващи вашия чар и индивидуалност, е подходящо решение. Играйте с цветове и не се страхувайте да експериментирате! Спокойно можете да изберете сред нежните пастелни нюанси на кораловия и розовия цвят, но също жълто, зелено, синьо, ярко червено, изумрудено, оранжево и т.н. Златистите лъскави материи ще ви помогнат да бъдете още по-очарователни. В този случай не се нуждаете от бижута, но ако все пак не можете да се откажете от тях, ограничете се само до тънка златна верижка и елегантен пръстен. Много ефекто изглежда асиметричен топ – с едно открито рамо.

Друг хит за абитуриенския бал са прозрачните материи, съчетани с тесен корсаж. Те са идеални за горещия сезон и представляват чудесна възможност за момичетата да очароват всички с нежната си кожа. Онези от вас, които са свикнали да бъдат в центъра на вниманието, на бала си със сигурност искат да се откроят и да завладеят сърцата на всички наоколо. В този случай за вас са подходящи роклите с нестандартна декорация – с пера, с големи камъни и цветни кристали, с екзотични животински и геометрични щампи, винаги успешно създаващи елемент на изненада и шокиращи.

Със своите елегантни драперии и гънки роклята в стил ампир, наподобяваща гръцка туника, продължава да бъде на върха на популярността. Ако се затруднявате да изберете модела на вашата рокля или имате колебания по отношение на материята, стила или цвета, доверете се на доказаната с времето класика. Черната прилепнала към тялото вечерна рокля с дължината до пода или до средата на прасеца винаги се явява идеалното решение. Можете да украсите и да разнообразите класическия модел с бижута и с различни аксесоари. Впоследствие тази рокля може да ви послужи за партита и гала вечери.

И ако все пак сте решили да следвате изцяло модни тенденции, задължително добавете някои модни аксесоари. Защо не шапка и ръкавици? Ръкавиците могат да са с различна дължина, най-важното е да няма претоварване на външния вид. Ако роклята е едноцветна, можете да изберете ръкавици, украсени с бродерии, камъни или брокат. Но ако балната ви рокля е с изобилие от декоративни елементи, ръкавиците трябва да са едноцветни. Колкото до шапките, през 2015 година те ще са на върха на популярността. Със своята елегантност шапката ще добави блясък на цялостния ви външен вид. Разбира се, модните обувки с токчета и подходяща малка чанта ще завършат идеалния ви образ. A вечерта на дипломирането ви ще остане един от най-щастливите моменти в живота ви, запомнен за много години.