Ремонтират резиденция „Бояна“

1
Добави коментар
mignews
mignews

Освежителен ремонт ще бъде направен на премиерската вила на ул. „Секвоя“, преди Бойко Борисов да се нанесе там. От Националната служба за охрана ще организират обновяването на къщата, която в службата водят като Обект 100.

Резиденцията е построена в началото на 70-те години на миналия век. Намира се в комплекс „Калина“. Мястото е тихо и спокойно. За последно там е правен ремонт миналата година, когато се нанесе Пламен Орешарски.

Жилището не се слави с особен лукс. Къщата се състои от няколко стаи – хол, трапезария и няколко спални. Обзавеждането е „див соц“. Включва стари мебели – тежки дъбови маси и столове, кожени дивани. Таваните са дърворезбовани. Докато Борисов живееше в къщата от 2009 до март 2013 г., стените на всекидневната бяха украсени с ловни трофеи, а над камината той бе наредил икони. След като в къщата се нанесе служебният премиер Марин Райков, рогата бяха свалени.

Не били по вкуса на дипломата. Още в четвъртък служебният премиер проф. Георги Близнашки и съпругата му започнали да стягат багажите, за да се върнат в дома си в близост до Националната следствена служба. Борисов ще трябва да се премести в добре охранявано правителствено жилище заради изискванията за сигурност на НСО. Охраната на Борисов не е засилена, след като стана премиер. Той бе пазен от гардове на службата и докато бе депутат заради заплаха за живота му. За сигурността му ще продължат да се грижат 4-ма охранители и двама шофьори от НСО.