Кулинарни предложения в ресторантите на Варна, подходящи за всяка възраст

21
Добави коментар
restorantiv
restorantiv

С годините, освен интересите и приоритетите в живота, се променят и хранителните нужди на хората. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ проследява тези промени и споделя с Вас най-полезните  за възрастта Ви кулинарни предложения.

20-30 години – намерете време да се поглезите в ресторантите на Варна

Обикновено животът в тази възраст е неспирно надбягване и лутане между работа, образование, семейство, планове за бъдещето. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ отбелязва, че поради тази причина много хора не обръщат достатъчно внимание на хранителните си навици. Пропускането на закуската, обядът на крак и бързата вечеря се превръщат в символ на ежедневието… Но Вие не допускайте това! Намерете време за себе си, наслаждавайте се на кулинарните предложения на заведенията във Варна, експериментирайте в собствената си кухня. Подходящи за тази възрастова група са храните, богати на калций, като млечни продукти, зеле, броколи, спанак, бобови и соеви култури. Важни са също приемът на фибри в ранните часове на деня и избягването на солени храни. За да замените солта у дома или в ресторантите на Варна, използвайте за овкусяване  чесън, черен пипер, чили, лимонов сок, свежи билки. За щастие разнообразие от свежи и полезни предложения може да откриете в менютата на ресторант Вила Марциана – Варна!

30-40 години – движение и качествена храна  – от блог „Ресторанти Варна“

В този период от живота си много хора все още приемат здравето си за даденост и поставят на заден план физическата активност и пълноценната храна. Екипът на рубриката „Здравословното хранене и ресторантите на Варна“ отбелязва, че ако попадате в тази възрастова група, изключително важно е да се придържате към богата на антиоксиданти диета, предпазваща от редица здравословни проблеми. Антиоксиданти се съдържат в ярко оцветените плодове и зеленчуци, така че не пропускайте свежите сурови предложения на ресторантите във Варна. Важен е и приемът на желязо, което се съдържа в големи количества в червеното месо. Ако сте почитател  на вегетарианските предложения у дома или в заведенията във Варна, може да си набавите нужното желязо от зърнени закуски или зеленолистни зеленчуци като спанак, зелен фасул, аспержи, броколи. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ Ви съветва да се въздържате от алкохол в големи количества; 1-2 чаши разкошно вино биха били идеално допълнение към Вашата вечеря.

50-60 години – избягвайте богати на мазнини ястия в ресторантите на Варна

В тази възрастова група здравословни проблеми като висок холестерол, високо кръвно налягане и диабет 2 са често срещани. Но както екипът на рубриката „Вила Марциана и другите ресторанти на Варна“ не веднъж е отбелязвал, качествената храна е най-добрата превенция и лекарство. Ако попадате в тази възрастова група, подходящи за Вас са средиземноморските предложения на заведенията във Варна. Средиземноморските ястия са базирани на изобилие от свежи плодове и зеленчуци и морски дарове, които осигуряват на организма нужни витамини и минерали. Много важно за Вас е да ограничите максимално приема на наситени мазнини, като ги замените с ненаситени такива – от ядки и семена  например. Както във всяка възраст, омега-3 мастните киселини са задължителна част от Вашето меню у дома или в ресторантите на Варна, така че не пренебрегвайте вкусни ястия със сьомга, сардини и скумрия. А насладихте ли се вече на приготвените с огромна доза креативност и мисъл за здравето специалитети на ресторант Вила Марциана – Варна?

Над 60 години – време за витамини – от блог „Ресторанти Варна“

Тези години от живота на човек обикновено са съпътствани от спокойствие и повече време за себе си и семейството. Ако попадате в тази възрастова група, не забравяйте, че балансираното хранене е жизненоважно за Вас. Екипът на рубриката „Здравословното хранене и ресторантите на Варна“ Ви съветва да си осигурите  богати на фибри храни като пълнозърнести продукти, овесени ядки, зеленчуци, бобови култури. Важно е да обръщате внимание на съдържанието на витамини в ястията, които консумирате у дома или в заведенията във Варна. Витамин B12 се съдържа в храни като месо, риба, яйца, млечни продукти, а витамин D – в богати на полезни мазнини морски дарове. С напредване на възрастта чувствителността на сетивата намалява, така че внимавайте с добавянето на прекалено много сол към ястията. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ предлага вместо това да използвате свежи билки, чесън, лимонов сок, винегрет.

Не забравяйте, че независимо от възрастта пълноценната храна е незаменим източник на ползи за здравето и наслада за сетивата. Подарете си незабравимо кулинарно преживяване в ресторант Вила Марциана – Варна!

Още от рубриката „Здравословното хранене и ресторантите на Варна“

Към всички рубрики от блог „Ресторанти Варна“