Световен рекорд за най-голям пясъчен замък в Рио де Жанейро – РАЗВЛЕЧЕНИЕ – Новини – Телевизия Европа

4
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

На плажа Копакабана в Рио де Жанейро бе издигнат 12-метров пясъчен замък. Проектът е дело на международен екип от творци, опитващи се да поставят рекорд за книгата на Гинес.

Екип от артисти обедини усилия в опит да счупи рекорда за най-големия пясъчен замък, строен някога. За издигането на произведението на изкуството на плажа Копакабана в Рио де Жанейро бе необходима една седмица.

Замъкът е висок над 12 метра. За построяването му са използвани само пясък и морска вода, което бе едно от условията на Книгата на рекордите на Гинес. Уникалната постройка, която вече привлича десетки любопитни на плажа, ще бъде разрушена в момента, в който опитът за рекорд бъде официално зачетен.

„Мога да потвърдя, че замъкът се състои само от пясък и вода. Използвахме лека втвърдителна смес от органичен характер, за да запазим целостта му. Когато замъкът бъде разрушен, всички материали ще се абсорбират от плажната ивица, тъй като всъщност ги взехме оттам“, обяснява Арчи Лионсе.

Замъкът бе проектиран от американския творец Ръсти Крофт, специализирал се в направата на фигури от пясък. В неговия екип влязоха още 15 негови колеги от цял свят.