Отслабване с протеинова диета

11
Добави коментар
kyovev
kyovev

Зимният сезон е най-подходящото време за спазване на всякакви хранителни режими, включващи разбира се и спортна активност. Постигането на бързи и видими резултати представлява всъщност най-естественото желание на хората. Това може да стане с много воля и търпение. Протеиновата диета в този смисъл може да се отрази на някои хора много по-ефективно, отколкото при други. При нея се набляга на повишена консумация на млечни продукти като яйца, сирене, кашкавал, прясно, кисело мляко или извара. Това се определя в зависимост от хранителните предпочитания и навици на подлагащия се на диетата.
Високо белтъчната диета или протеиновата диета включва много по-малко количество въглехидрати, отколкото повечето хора са свикнали да консумират. Количеството протеин, което е прието да бъде консумирано от мъжете е до 3 грама, докато при жените препоръчително дозата протеини е добре да бъде сведена до 2.5 грама на ден. При спазването на протеиновата диета е позволено консумирането дори на по-мазни месни продукти, които са богат източник на белтъчини, но и на мазнини. Месните продукти трябва да бъдат обработвани винаги или на скара, или трябва да бъдат варени, но никога пържени!
Подходящи храни при спазването на този диета са например плодовете, зеленчуците, месните продукти, ядките и прочие.
Като недостатък на белтъчната диета много често се смята липсата на достатъчно енергия и чувството за празен стомах в резултат на липсата на въглехидратни храни. Точно това се оказва и причината, която отказва много хора от тази диета, а също и липсата на навик да се консумират толкова много белтъчни храни. Това обстоятелство автоматично се изключва в момента на включването ви в 13-седмичната програма за отслабване.
Липсата дори на елементарни здравословни хранителни навици обикновено се явява една от основните причини за неуспеха на каквато и да е диета. С помощта обаче на 13-седмичната програма за отслабване, вие освен че ще се разделите неусетно с лошите си хранителни навици, но и ще можете да се възползвате от професионалните съвети на треньор, който ще ви насочва към правилните стъпки, които трябва да вземете, за да постигнете целите си много бързо и лесно, благодарение на здравословното хранене, от което няма да усетите недостиг на енергия.