„Йерма” на Театър „Българска армия” с голямата награда на фестивал в Македония

0
Добави коментар
jujka06
jujka06

in Театър / by АртЛексикон / on November 15, 2014 at 15:52 /

На 5 ноември забележителната постановка „Йерма” на Театър „Българска армия”, по безспорен начин представи и защити българския театър на Международния театрален фестивал Скупи 2014, гр. Скопие.

Харесайте страницата ни във Фейсбук

Постановката на Диана Добрева, зашеметяваща с дълбокото и изящно осмисляне на света на Ф. Г. Лорка, сътворен със съратничеството на сценографа Нина Пашова, композитора Петя Диманова, хореографа Татяна Соколова и одухотворен от проникновеното изпълнение на актьорите Радина Кърджилова, Веселин Анчев, Гергана Данданова, Мимоза Базова, Стефка Янорова, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Борислава Костадинова, Лили Сучева и емблематичното съучастие на Диана Добрева и Милен Миланов. “Магнетично, разтърсващо и безспорно … “, “На европейско равнище в настоящото глобализирано културно общество …”, така публика и критика, запленени му отвърнаха с голямата награда на фестивала.

За тазгодишното, осмо поред издание на Фестивала, организаторите в лицето на Министерство на културата на Република Македония и Община Скопие, бяха привлекли едни от най-силните постановки от цяла Европа – Швейцария, Русия, Германия, Румъния, Словения, Хърватска, Сърбия… Интересно е да се отбележи, че голямата награда се присъжда от съвкупната оценка на професионално жури и публиката, пълнеща залата на театъра домакин.

Изключително постижение за българския театър!