Гордост за България! Крисия, Хасан и Ибрахим втори на Евровизия

3
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Крисия, Хасан и Ибрахим останаха на крачка от първото място на детската Евровизия в Малта. Тяхната песен  “Планетата на децата” завърши втора на финала със 147 точки.

Първото място е за Италия, която ще е и домакин на изданието догодина, а бронзът отива в Армения.След обявяването на резултатите стана ясно, че Сърбия, Хърватия и Кипър са дали по-максималните си 12 точки за българското изпълнение, 10 точки получихме от Италия, Швеция и Словения, а по 8 точки ни дадоха Грузия, Малта, Украйна и Черна гора.България от своя страна е отредила 8 точки за Кипър, 10 точки за Италия и максималните си 12 точки за Армения.

Вотът се осъществи чрез телефонно гласуване със специални правила след всички 16 изпълнения на представителите на страните участници. Както обикновено зрителите от съответна държава нямаха право да гласуват за родния си избраник и можеха да определят фаворита си само измежду другите участници.Проведе се и онлайн гласуване на https://jesc.onlinevoting.tv/, където страните, които нямат представен участник на конкурса, избраха своя победител. Резултатите от този вот обаче са отделни и не се зачитат в общото класиране.

Любопитно е да се отбележи, че 10-годишните Крисия, Хасан и Ибрахим бяха най-малките измежду всички тазгодишни участници, но това по никакъв начин не им попречи да се представят повече от достойно на голямата сцена на Евровизия. Едно голямо БРАВО на нашите деца!