10 начина да подарим искрена усмивка

6
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Денят започва, тази сутрин, усмихваш се и искаш да изкрещиш „Здравей, България!“. Включваш телевизора: „… отхапал ухото на собствената си тъща, защото му забранила да гледа бокс …“. Спираш телевизора! Радиото ще е по-оптимистично. Щрак: „… сме Бройка на разсъмване, а въпросът ни към вас е – кое мирише повече чорапите на Албена Вулева или …“. Рязко дръпваш щепсела. Усмивката на лицето ти още стои, макар и леко посърнала. Обличаш се набързо и се подреждаш на опашката в кварталното кафе: „… спукал ми гумите, щото съм бил паркирал 20 сантиметра по-вляво от дървото, на което пикае кучето му …“. ОК! Ще си вземеш кафе от автомата на работата.

Едва задържаш усмивката. Иска да си отиде. Щяла да пътува за Тибет, за да потърси смисъла на съществуването си. Като се огледаш, усмивките на повечето хора наоколо отдавна са заминали някъде. Ей така, събрали са си куфарите един ден и даже не са оставили писмо а ла „Скъпи Сотире, когато четеш тези редове, аз ще съм далеч…“. Стискаш своята, вярваш, че е ценна. Да, вярваш! Не останаха много неща, в които да вярваш. Много от усмивките си тръгнаха, след като изчезна вярата. В основата на всяка уважаваща себе си усмивка стои вярата – в доброто, в това, че любимият човек би направил всичко за щастието ти, в това, че все някога ще можеш да чуеш новините между лапсусите.

Големи и малки поводи за вяра стоят в основата на широки или скромни усмивки, но искрени. С нежни извити устни, чиито крайчета ти се иска да целунеш. С грейнали по детски очи, които искаш да не отделят поглед от теб. Изобщо усмивки, като за финален кадър на филм с Мег Райън. Ако усмивката на скъп за вас човек си е тръгнала, ето 10 начина да й пратите телеграма да се върне обратно.

1. Като децата

Много неща се променят, когато пораснем. Мама и татко няма да целунат удареното пръстче след странен инцидент под бойлера. Но, дори и между любовници на по 35 години един спомен от детството може да върне всяка усмивка. Как се прави: протягаш ръка към косата на любимия човек. Прокарваш пръсти между кичурите и разрошваш, като перчем на хлапе. Няма как да не проработи. Дори и Кличко обича да го глезят, както се видя. Два месеца го глезиха преди да се реши на мач с Пулев и… се усмихваше. Вярно, нагличко, но си беше усмивка.

2. Вкусната храна
Никоя усмивка няма да устои на палачинки рано сутрин и ще изгрее, заедно със слънцето. За целта – ставате първи и тихо мятате тигана на котлона. Всяка добре оформена палачинка- пирон в ковчега на лошото настроение. Палачинките се поднасят с течен шоколад и лек разговор. Дръжте се все едно жестът ви е нещо нормално. Така усмивката отсреща ще е по-широка.

3. Лудата разходка
Искате дълготрайна усмивка. Изчакайте до събота. Събудете половинката и я отвлечете с колата. Можете да кажете, че отивате на кафе в друг квартал. После карайте без да спирате към магистралата. Когато първоначалният шок от отвличането премине, идва усмивката. Спрете в първия град, който ви се изпречи пред носа и се разходете. Намерете си кафе, намерете си място за целуване и после си намерете причина да останете да спите там. Може да се посмеете и на хотела, но не оставяйте наследството на „Балкантурист“ да ви развали настроението. Когато се приберете в неделя, усмивката още ще е с вас.

4. Докосването

Случайният допир винаги оставя единият от двамата без дъх. Можете да подадете кутрето на ръката, с която сменяте скоростите докато шофирате. На кой му трябва цяла ръка, като може да държи кутрето на любим човек. Някак специално звучи, а и усещането е такова. Избягвайте подобни изяви в градския транспорт. Освен злобни погледи, можете да си навлечете, краста и редица други кожни болести.

5. Електронната стимулация
Облаци, мрачно време, пералня, сметката за тока, няма на кого да звъннеш дори да се скараш. И в един момент през sms, skype или Facebоok долита спасението: „Zdravei, hlape. Kak si? ;)“. Някой мисли за теб, нарича те с мило име и те спасява от гореизброените предраматични занимания. Подобна усмивка може да се появи още при звука от получено съобщение, но едва след прочитането става истинска усмивка. Много хора спят спокойно след такива съобщения и се усмихват на сън. Други по същото време търсят начин да си удължат срока на зелената рецепта. И те ще заспят спокойно. Може да се усмихват на сън дори, но ще се усмихва химията, не сърцето.

6. Гъделът
Зоните по тялото са ясни, няма да се връщаме към часа по биология от 4-ти клас. За предпочитане е коремчето, но за да е истинска усмивката, гъделичкайте… с език.

7. Прегръдката

Станали сте жертва на битово-социална драма. Това понятие може да се разтегне от котка с тремор на лапичката до социалната политика на кабинета. Неравноправието в света се лекува с прегръдка. Топла, силна и, моля, не спускайте ръка надолу. Това по-късно.

8. Признанието
„Виж, виж, измих и двете чаши. Три часа търкам“. Ако отговорът ви след това е „Гордея се с теб“. Целта е изпълнена! Усмивката е на лице, а за вас остава удоволствието да започнете да учите половинката си, какво е домакинство и как се ползва. Имате цялото време на света.

9. Изненадите
Липсата на усмивка, като казахме в началото, е лечима. Като заговорихме за изненади, не си представяйте непременно да изскочите иззад вратата с плюшена хлебарка с височина 180 сантиметра с панделка на едно от крачетата. Когато водите разпален разговор и придърпате половинката със стола, за да запушите устата й с целувка в най-сериозния момент също е изненада. Ако не сте убедени в чувствата отсреща, не рискувайте. Има райони в страната, предимно южно от София, където подобна изненада може да свърши с разярен човек, който е откъртил крака на стола и замахва срещу вас.

10. Сексът

Използването на езика на тялото е най-сигурният подход към доволна усмивка през целия следващ ден. Погрижете се за интересни пози. Прочетете статиите на индийски автори, прадеди на горди служители в колцентрове на стотици компании с брилянтен английски. Пробвайте „Задно салто със свещена крава“ – поза, доставила радост на стотици хора по целия свят. Много повече от чифт наколенки дори.

Важно е да не забравяме, че усмивката е това, което прави живота ни истински живян. Тя следва любовта, успеха в кариерата, първите крачки на детето. Няма телевизия, радио или злобен съсед, които да имат правото да ви отнемат усмивката. Ползвайте я за щит срещу тях!

Коментари

коментар(а)

Подобни: усмивка