Аксесоари и резервни части за коли

0
Добави коментар
ivanov3221
ivanov3221

Детайли

Създадена на Понеделник, 17 Ноември 2014 21:00

Зимата вече е в своето начало и това говори на шофьорите, че трябва да подготвят своя автомобил. За да нямате проблем с колата през дните с минусови температури, трябва да проверите някои неща и да смените необходимите консумативи. Често през зимата има необходимост от използванена чистачки, затова проверете дали са изправни и работещи. В някои ситуации това може да се окаже от решаващо значение. Проверка на чистачките е задължителна, но не е единственото нещо което трябва да погледнете. Ако работите на тъмно или закрито, използвайте работни лампи за по-голямо удобство.

През дните с миусови температури на двигателя му е нужна повече мощност докато запали. Вече разбирате, че намекваме за акумулатора. Както знаете, акумулатора се изпозлва само за запалването – след това по пътя се дозарежда. Да, но през зимата трябва повече енергия отколкото през лятото и изтощения акумулатор няма шанс. Вариант е да купите зарядно за акумулатори и да зареждате всеки ден вашия. Ние ви препоръчваме да купите нов акумулатор, за да нямате проблеми през зимата.

Фаровете са другия изключително важен елемент който ви гарантира повече сигурност на пътя. През останалата част от годината шофираме на къси, но през зимата може да се наложи използването на дълги – затова проверете дали работят и те. Много често през зимата видимостта е намалена от снеговалеж или мъгла – в такъв случай фаровете осигуряват повече видимост.

Много често през зимата снега завалява изведнъж. Температурите също се променят много динамично. Затова ви препоръчваме да носите в багажника вериги за сняг един комплект. Много удобно средство, а понякога и единствения вариант да продължите напред. Често властите затварят пътища и пропускат единствено автомобили и камиони с вериги.

Ако не знаете, би ви било интересно да узнаете, че има текстилни вериги. Доста хора са скептично настроени към тях, но ние може да ви гарантираме, че ще ви впечатлят. При тях няма друскане, както е при обикновените стоманени вериги за сняг. Освен това са много леки и заемащи малко място в багажника където по принцип се монтират газови уредби. Не трябва да пропускаме и факта, че се поставят изключително лесно и бързо.