Пет предпоставки да изберете котел на пелети TANGRA

1
Добави коментар
jakjak
jakjak

Зимата чука на вратата. Изборът на отопление през зимната е основен проблем при повечето домакинства. В търсене на евтин и възможно най-ефективен начин за отопление няма как да пропуснете отоплението на пелети, което е едно от най-често предпочитаните в последните години поради много причини.

1. Като първа и най-важна причина, заради което котлите на пелети се предпочитат за отопление на къщи това е автоматизацията. Под автоматизация се разбира възможността за самостоятелна работа на пелетния котел, която не изисква постоянното му зареждане с пелети от страна на потребителите и позволява котелът да не се превръща в ежедневно задължение. За разлика от котлите на твърдо гориво, при пелетните котли е необходимо да се зареди веднъж седмично. Котелът сам се включва, затопля къщата и водата за битово горещо водоснабдяване, след това сам се изключва.

2. Втората най-важна причина за избора на отопление на пелети е цената или по-точно разликата между първоначалната инвестиция и ежегодните разходи. Заради непрекъснатото повишение на цените за отопление при добре познатите фосилни горива като газ и нафта, електрически ток или дърва, първоначална по-ниска инвестиция се „изяжда“ от ежегодните разходи за отопление. Ефективността при изгарянето на пелетите е изключително висока, като извлечената топлина е повече от останалите котли за отопление и позволява бързата възвръщаемост на вложените средства в този тип отопление. Пелетите се доставят до клиента в сухо състояние, което е основна разлика от доставката на дърва за огрев. Поради пресоването на пелетите те заемат и по-малкото място, а Вие незаплащате за мокри дърва, които тежат повече.

3. Третата основна причина е екологията. За разлика от отоплението на ток, природна газ и други горива, пелетите са екологично чист и възобновяем източник на енергия. Те се произвеждат от отпадъчна дървесна биомаса.

4. Четвъртото предимство е самопочистването. Благодарение на вградената система за самопочистване на горелката и тръбния топлообменник на котела, намесата на потребителите по отношение на почистването му е сведена до минимум.

5. Като пета предпоставка за избор на пелетен котел TANGRA е вграденият във всички пелетни котли на TANGRA контролер и пет-степенната модулираща горелка. Те позволяват автоматичното настройване горивният процес и възможно най-ефективното изгаряне на пелетите. Програмите определят момента на започване и приключване на горене, както и желаната от Вас температура.

Пелетните котли TANGRA са изцяло българско производство и са сертифицирани в лаборатории на TUV Rheinland – Германия съгласно EN 303-5. Гаранцията на котлите е 2 години, а на водният съд 5 години. Фирма „ТАНГРА” има 25 годишен опит като производител и инсталатор на съоръжения за вентилация, отопление и климатизация.

Споделете този материал:

tweet

Етикети: Енергийна ефективностОтопление на биомасаОтопление с пелети