Пловдивчани се запалиха по къща на загадките

1
Добави коментар
topplovdiv
topplovdiv

Все повече пловдивчани искат да влязат в първата приключенска логическа пъзел стая в уникалната „Къща на загадките“, научи Topnovini.bg. Атракцията, която отвори врати съвсем наскоро в центъра на Пловдив, предлага на играчите несравнимо интерактивно преживяване на живо.

Създадена е от пловдивчанката Натали Симеонова, която казва за себе си, че е приключенец по дух и обожава естремните преживявания и адреналина. Преди време заедно със съпруга си любителката на силни усещания попаднала на място в чужбина, което толкова я запленило и очаровало, че веднага решила да направи мистериозната стая и в родния си град.

Манията по логическите пъзел стаи вече е завладяла света, като над 4 милиона души са се пробвали да разрешат загадките на магическите стаи. Интерактивното забавление води началото си от 2007 г. в Япония и само за няколко години се превърна в едно от най-нашумелите в света.

Един екип може да включва от 2 до 5 участници, които решават поредица от загадки в рамките на един час. Целта на играта е да се намерят и решат всички загадки, които се появяват по пътя на участниците до финала. За да открият изхода, играчите трябва да са бързи, сръчни, съобразителни и най-важното – да работят в екип.

В никакъв случай и при никакви обстоятелства не е необходима физическа сила за вдигане на тежки предмети, както и по-нетипични движения на тялото като лягане на земя, скачане, набиране на ръце и др. Точно заради това играта е подходяща за всички възрасти и всички типове хора, които обичат предизвикателствата. Не е необходима абсолютно никаква предварителна подготовка – физическа или интелектуална. Желаещите да се впуснат в разгадаването на заплетените казуси просто трябва предварително да си запазят час на сайта на Domus rebus.

„Усещането е невероятно, най-голямата тръпка е, че физически сте вътре в историята“, твърдят ентусиасти, които вече са успели да изпробват предизвикателството. Забавлението напомня компютърна онлайн игра, но всъщност преживяването е напълно истинско. Участниците съвсем реално докосват и местят предмети и улики, които да им помогнат да намерят изхода и да стигнат до края на играта, разгадават гатанки и решават сложни мисловни пъзели.

„Адреналинът е страхотен и мозъкът ти работи на пълни обороти, докато си вътре“ казва Деси, която вече е била в загадъчната стая и смята да подари едно такова приключение и на брат си. Според младата жена, която работи в IT фирма, това е чудесен начин да се забавляваш и да разтовариш с приятели след уморителния работен ден.

Около 30 процента от търсачите на приключения в магическите стаи успяват да намерят изхода и да „победят“. Почти всички, усетили тръпката на мистичното приключение, обаче искат да опитат отново.