Ето го съвършеното жилище край Пловдив

1
Добави коментар
vaklinov
vaklinov

В последните години един невероятен свят се открива всеки ден пред нас, обитателите на съвременните домове, независимо дали това са минималистичните градски жилища или романтичния натюрел на селските къщи. Има обаче къщи, в който още щом ги видим, ни се иска да влезем.

В скоро време ще стартира строителството на луксозна еднофамилна къща в село Белащица, от чиято респектираща симетрия сякаш струи светлина. Къщата се отличава не само с добра архитектура, но и с нетрадиционните идеи на своя собственик – известен пловдивски бизнесмен.

Сградата е с 950 кв. м РЗП. Разполага с богата дневна група, шест спални и осем бани. В сутерена е разположен спа център със закрит басейн. По желание на инвеститора покривът на родителската спалня ще бъде изграден от специално масивно стъкло така, че вечер през него да се наблюдават звездите. При необходимост той може да се затваря със специален екран.

Цялата къща се отличава с мощно остъкляване, което създава възможности за преливане на пространствата от интериора към градината. Това обаче не пречи на добрия микроклимат в сградата и на стабилните й топлоизолационни характеристики, който съчетават комфорт от бъдещето със сметки за отопление от миналото. Проектанти на сградата са пловдивските архитекти Петко Костадинов и Иван Костадинов.

автор: marica.bg