Японците правят картини от оризовите си насаждения

2
Добави коментар
milk1
milk1

Япония е известна не само с това, че е страната на изгряващото Слънце, но и с обширните си оризови тераси. Наскоро жители на остров Окинава споделиха, че стават столетници благодарение на ориза, който хапват всеки ден. За да бъдат по-атрактивни насажденията, някои от японските фермери започнаха да ги структурират и превръщат в картини. Това се забелязва от птичи поглед, но и от върховете на терасите.

В началото, още когато тези творби се появиха за първи път в социалните мрежи плъзнаха слухове, че това е дело на извънземните, също както окръжностите в нивите на САЩ. По късно стана ясно, че земеделците в Япония са решили да внесат разнообразие и малко креативност в изкарването на прехраната на многобройното население. Освен интересните рисунки и надписи, по тях се забелязват и различни цветове. Фермерите не крият, че не използват опасни ГМО примеси и оцветители, а просто разчитат на различни сортове ориз.

Не е ясно, дали рисунките се правят ръчно или се използват машини, но практиката сочи, че оризът винаги досега се е засаждал от човешка ръка. Картините са прецизни до съвършенство. В началото на лятото насажденията порастват достатъчно, за да започне да се вижда идеално паното. Всички парцели са с различни картинки и са просто уникални. На това му се вика да обичаш основната си прехрана. Оризът е спасявал японците по времето на войните в миналото, когато по-голямата част от населението на страната са били бедни и не са имали нищо друго за ядене освен купичка с ориз.

 

Снимка: www.obekti.bg Автор: Dani

Японците правят картини от оризовите си насажденияРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)