Блог „Ресторанти Варна“ за немските кулинарни традиции

22
Добави коментар
rumianka82
rumianka82

Приятните срещи с вкусни ястия и напитки са същността на немското разбиране за „уют и комфорт“. А какви са особеностите на немската кулинария, разказва екипът на блог „Ресторанти Варна“.

Немската кулинария и ресторантите на Варна

Кухнята в Германия често е определяна като скучна, а възможната причина за това е липсата на кулинарно разнообразие в селските райони до преди 200 години. Но днес тя придобива съвременни измерения, следвайки глобалните тенденции, и е обогатена с чуждестранни вкусове и методи на готвене, без да се губят традиционните немски корени. Всичко това превръща страната в любима дестинация на гастрономите, а немските кулинарни майстори са еталон за готвачите в добрите ресторанти на Варна. Екипът на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ обръща внимание на факта, че регионалните особености на немската кухня са продиктувани от географското разположение (планински райони, равнини, крайбрежни части), близостта на регионите до водни пътища, както и принадлежността им към Западна или Източна Германия след Втората световна война. Останали от по-ранни времена методи като консервиране на храни чрез осоляване, опушване, мариноване и до днес са често срещани при приготвянето на риба, месо и зеленчуци. В тази връзка, вдъхновение за готвачите в ресторантите на Варна могат да бъдат ястия като Matjes (маринована херинга) и Sauerbraten (печено телешко в оцет и вино).

Най-старите немски храни – от блог „Ресторанти Варна“

В праисторическите времена немските ястия са били сравнително еднообразни. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ отбелязва, че за разлика от средиземноморските страни например,  в Германия основните хранителни продукти се ограничават до зърнени култури, мляко, масло и сирене от домашни животни (основно овце, крави и кози), както и месни ястия, но основно по празници. Днес, подобно на много гастрономи в ресторантите на Варна, германците са страстни любители  на вкусните и сочни месни специалиети. Най-рано откритите от местните жители подправки са магданоз, целина и копър, които заемат специално място и в съвременната немска кулинария.

Модерните времена, немската кухня и ресторантите на Варна

В наши дни немските кулинари се обръщат назад към своето богато наследство, приготвяйки неустоими ястия от  дивеч, агнешко, свинско и телешко месо. Екипът на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ споделя, че съчетавайки древни техники с модерни такива, местните майстор-готвачи съумяват да изненадат своите посетители, като им поднасят непознати интерпретации на популярни ястия. Световни тенденции като гурме кухнята, молекулярната гастрономия, веганството и вегетарианството също не са далечни на ресторантите в Германия. Знаете, че един от ресторантите на Варна също съчетава в кухнята си най-доброто от старите кулинарни книги със съвременните подходи, нали? Екипът на ресторант Вила Марциана – Варна е на мнение, че ключът към уникалността се крие в осъзнаване стойността на настоящите и бъдещи тенденции в кулинарията, без да се губят от полезрението вековните гастрономически традиции.

Няколко традиционни ястия от Германия – от блог „Ресторанти Варна“

Екипът на блог „Ресторанти Варна“ реши да надникне в менютата на някои от най-добрите ресторанти в Германия. Сред най-популярните традиционни ястия, които открихме, попада Steckrübeneintopf – яхния от картофи, моркови, пушено или мариновано месо или наденички. Друго интересно предложение се нарича Zwiebelkuchen – пай с коричка, приготвен с нарязан на кубчета бекон, сметана, задушен лук и семена кимион. И една изкусително вкусна идея за кулинарите в ресторантите на Варна: Labskaus – ястие, приготвено от херинга, телешко месо, червено цвекло и картофено пюре, обичайно поднесено с кисели краставички и пържено яйце.

А Вие бихте ли желали да се насладите на модерна интерпретация на българския вкус? Посетете ресторант Вила Марциана – Варна!

Още новини от рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“

Към всички рубрики от блог „Ресторанти Варна“