Летни планове, свалки и грехове

3
Добави коментар
milk1
milk1

Както се казва, лятото чука на вратата, а ти ще поначукаш малко черни точки през идните горещини. Ако не си суеверна и не смяташ, че е лошо предварително да се правят планове, за да не ти мине черна котка пътя, започни със списъка отсега. Иначе може да не ти стигне времето да изпълниш всичко, за което си копняла през зимата. Планирай на воля, пък до септември все ще си свършила поне 50% от нещата, които си предвидила първоначално. Есента ще се преброят пилците и ще се направи една равносметка, която ще трябва да ти държи влага до следващото лято, така че дерзай. Ето и няколко идеи за свободното ти време през лятото:

1. Голямото плажуване – става въпрос за цялото лято или поне 2 седмици от него, през които си нон-стоп на плажа. И нямаме предвид да си на плажа, ама да работиш на него, а да си се излегнала под чадъра на сянка с коктейл в едната и мъж в другата ръка.

2. Великото планинарство – Пак става дума за много време заделено специално за прохлада в планината и студените напитки, които се пличкат на брега на ледените планински реки. Там жешките месеци се изкарват много по-леко в сравнение с останалите „заголени“ местенца по света. Сигурно няма да натрупаш много тен, но за сметка на това ще се надишаш на чист въздух и ще се нагледаш на пейзажи.

3. Малкото плажуване – Морето през уикендите пак си е море. Събота и неделя не са за подценяване, особено като бъдат прекарани качествено и си натрупаш много спомени, за които някой ден да разказваш на внуците. Може и дядо им да срещнеш там, кой знае. Преди обед се попечи на плажа, после хапни морски дарове в някой ресторант, вечерта се отдай на парти, а на следващата сутрин реанимирай отново на пясъка и в солената вода.

4. Нищожно планинарство – 1-2 дни на планина пак се отразяват добре. Само не се катери прекалено нависоко, за да не ти се наложи 1-2 дни да се качваш нагоре и още толкова, за да слезеш долу, а колегите в офиса да немеят при вида на празното ти работно място. Планината е лековита и вълнуваща без значение колко дълго време прекарваш като нейна гостенка.

5. На стоп?! – Малко сме скептични относно този начин на предвижване и според нас е по-подходящ за господата, защото на тях по-трудно някой може да налети. Но има достатъчно смели и дръзки дами, които използват палеца като начин на придвижване от столицата до морето и обратно. Стопът е супер изгодната връзка да похарчиш пари само за билета за някой музикален фестивал. Статистиката сочи, че на заголени бедра и буйни гриви спират по-бързо. Иначе може да се наложи да проявиш голямо търпение.

6. На края на работния ден – Ако работното ти време приключва някъде между 5 и 6 часа в късния следобед, това означава, че имаш предостатъчно време да се позабавляваш някъде навън с тайфата или гаджето. Може да го направиш в рамките на града, в който живееш. Недей да оставяш всичко за уикендите и отпуската, защото тогава ще са се натрупали много уговорки и ще се чудиш на коя да се отзовеш. Освен това, запознати споделят, че седмицата минава много по-лесно, ако работата се смесва с порция забавления.

7. Фитнес – Добре де, може да не е точно фитнес. Карането на колело в парка също е много добра опция. Идеята е да се движиш. Така ще поддържаш нивата на енергия в организма си високи и няма да изпадаш в състояние на анемично-дремеща работничка от индустриалната епоха.

8. Флиртчета и свалки – Еее, това вече си е задължително. Освен ако не си сериозно обвързана, де. Едно от най-хубавите неща на лятото е, че освен пеперудките по цветята и ти можеш да пърхаш по мъжете. А сме чували, че морските гларуси са доста чаровни и интересни. Стига да не те клъвнат по сърцето, защото тогава става страшно. А никак не им е в кръвта да се задържат на едно място. През зимата може да решат да отлетят до „южната точка“ на някоя друга жена.

9. Загар – Нагонът през лятото е нещо съвсем естествено, но сега имаме предвид истинският тен натрупан от лъчите на слънцето. Ще ти напомня за готините изживявания и екстра скъпия курорт, който ти опразни джоба, но ти напълни душата. И не забравяй за слънцезащитните лосиони, защото прегорелите курабии не са на мода.

10. Ядене и пиене – С тези две неща трябва да се внимава. Лятото не е момент за изключения. От тях боли глава и в буквален и в преносен смисъл. Яденето трябва да е леко, за да не трупаш мазнини, докато обикаляш по бански на плажа и в никакъв случай да не е от лафките по алеите на курортите. Иначе може да си навлечеш някое натравяне. Коктейлите са примамлива идея, но колкото са по-сладки, толкова са по-коварни. Все пак 2-3 за цяла вечер са си поносима бройка. Могат да се отведат до интензивното единствено, ако ги пиеш в дискотека на Слънчев бряг. Миналото лято доста туристи се опариха от синтетика в питиетата си.

 

Снимка: www.viewsofia.com Автор: Dani

Летни планове, свалки и греховеРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)